Op minder dan één maand voor de start van de eerste wedstrijd van het Belgisch Kampioenschap Rallycross, is de nieuwe SRX Cup helemaal klaar voor de strijd. Pauwels Motorsport heeft tien exemplaren van de SsangYong Actyon Sports RX klaargestoomd voor de openingswedstrijd op 5 maart in Maasmechelen. De tien pick-ups zijn al gereserveerd, want de SRX Cup is natuurlijk een « Arrive & Drive » concept, waarbij de piloten kunnen rekenen op een volledige service tijdens het weekend, gaande van de verzekering, huur van de wagen, banden en brandstof, tot de volledige uitrusting en de catering.

Promotor Zelos kondigde deze week aan dat de SRX Cup te gast zal zijn tijdens het weekend van het Wereldkampioenschap Rallycross in Mettet (12-14 mei). De unieke merkencup zal opgenomen worden in het programma van de Belgische manche van World RX, zodat de piloten voor meer dan twintigduizend fans kunnen racen. Ook de uithoudingsrace in het najaar werd bevestigd.

 

Enkele gereputeerde piloten hebben de pick-up met 225 pk op de achterwielen en voorzien van een sperdifferentieel al aan de tand gevoeld, zoals Marc Duez en Guillaume De Ridder, deze week de coaches tijdens de testdag voor de media. Hoewel de omloop er uitermate zwaar bij lag, verzorgden ze, samen met Koen Pauwels, die de SsangYong ontwikkelde, het spektakel. Ook Autonews voelde de amusante SsangYong van de SRX Cup aan de tand. Een verslag van de testsessie kan je lezen in ons volgende en laatste nummer 300.

De beelden van de test vind je hieronder…