Hij heeft het gehaald: de Audi RS3 LMS nr 888 van AC Motorsport stond aan de finish van de 24 Uur van Barcelona bij zijn competitiedebuut. Het vijftal Perrin-Guillot-Thévenot-Galiana-Radermecker eindigde zestiende nadat het meermaals in de Top 10 reed. Enkele kinderziektes verstoorden het parcours van de paars-zwarte Audi maar de tijden waren vergelijkbaar met die van de koplopers en de prestatie bleef niet onopgemerkt.

De TCR van AC Motorsport overleefde uiteindelijk als enige de afvallingsrace in de zwart-geel-rode delegatie. De Semspeed Peugeot 308 nr 226 van Lambert-Semoulin-Semoulin-Heyninck verdween bij het vallen van de nacht uit koers door een kapotte versnellingsbak. Een spijtig einde voor de Peugeot uit Thulin die eerder al problemen had met de aandrijfassen.

Ook de RECY Racing BMW 120d nr 194 van De Vocht-Van Loo-Meulders-Piessens zag de meet niet, net als de SpeedLover Porsche Cayman nr 251 van Bastien-de los Milagros-Diez-Carbó en de Red Ant Racing BMW M3 nr 157 van Redant/Verhaeren/Boonen/Verbesselt, maar dit team werd nog als 29e geklasseerd. De QSR Racingschool BMW M235i nr 154 van Jimmy de Breucker-Mario Timmers-Rodrigue Gillion-Emilie Liljeström eindigde 28e.