Met slechts twee Volkswagen Golf GTI TCR’s was het merk uit Wolfsburg niet het best vertegenwoordigd in vergelijking met de talrijke Audi’s en Cupra’s, maar dat weerhield VW er niet van om net als vorig jaar de TCE categorie te winnen in de 24U van Dubai.

Het nieuwe Zwitserse team Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing won met de Golf #112 (Marlon Menden / Fabian Danz / Yannick Mettler / Stefan Tanner / Jerôme Ogay) zowel de TCE divisie als de TCR klasse met een voorsprong van vier ronden op de Cupra TCR van Bas Koeten Racing (#125, Ronny Jost / Julien Apotheloz / Loek Hartog / Oscar Graeper). De Red Camel-Jordans.nl Cupra TCR (#101, Ivo Breukers / Henry Littig / Cody Hill / Klaus Kresnik) eindigde derde.

De polesitter in de TCR klasse, de Audi RS 3 LMS TCR van AC Motorsport (#188, Stépane Perrin / Vincent Radermecker / Tom Boonen / Gilles Magnus) had zeer lang de leiding in handen, maar schade door een aanrijding en een beginnende brand kostten het Belgische team veel tijd. AC Motorsport moest uiteindelijk met de vijfde plaats tevreden zijn.