Nagelbijten, dat was het voor het WCB Racing Team tijdens de slotfase van de 24 Hours of Dubai. Een jagende Jimmy De Breucker aan het stuur van de #454 Mercedes AMG GT4 streed voor wat hij waard was om alsnog de winst in de GT4-klasse binnen te halen. Tot op 12 minuten voor het einde plots de Duitse bolide met de ster begon te sputteren en stil kwam te staan. Uiteindelijk werden Jimmy De Breucker, Nico Verdonck, Michiel Verhaeren en Rodrigue Gillion na een mooie race derde in de sterk bezette GT4-klasse. Een knap resultaat, maar toch met een redelijk wrange nasmaak…

Een zeer wrange nasmaak, vooral voor Jimmy De Breucker. Op een kwartier voor het einde werd het duidelijk dat de winst buiten bereik was, maar dat gewoon finishen voldoende was om als tweede te eindigen. De Breucker had immers vier ronden bonus op de derde in de klasse. Enkele minuten later kwam de Mercedes AMG echter stil te staan. Tot overmaat van ramp wist de derde in de GT4-klasse nog net de finishende Audi voor te blijven, zodat hij een extra ronde had. Daardoor werd de WCB-bolide dus verwezen naar een derde plaats. Zeer spijtig natuurlijk, want elk van de rijders en het volledige team gaven het beste van zichzelf. Ze kenden ook 23 uren en 48 minuten lang een zorgeloze race, met een perfect functionerende wagen, goede pitstops en snelle rijderwissels. Het is momenteel nog helemaal duidelijk wat er is gebeurd, maar volgens Stefaan Schoonjans van het QSR Racing Team wijst alles in de richting van een falende benzinepomp, die er plots mee ophield.

Tot dan was inderdaad alles vlekkeloos verlopen voor WCB Racing Team. Een race met een strategie uit het spreekwoordelijke boekje: een vrij voorzichtige start, een gestage maar zekere opmars om tenslotte voor de zege te kunnen strijden. Maar een etmaalrace duurt 24 uren en de laatste minuten zijn minstens even belangrijk als alle voorgaande. WCB Racing Team en QSR Racing School mogen in elk geval terecht fier zijn op de sterke wedstrijd en op de bronzen medaille die ze als team kunnen meebrengen uit de Verenigde Arabische Emiraten!

Bron: Persbericht