Het mag een ware demonstratie genoemd worden: Toyota Gazoo Racing deed er nog een schepje bovenop tijdens de laatste kwalificatiesessie voor de 24 Uur van Le Mans. De kanontijd van 3.14.791 door Kamui Kobayashi (Toyota nr 7) werd niet geklopt, maar de TS050 nr 8 van Buemi-Davidson-Nakajima haalde in het begin van de sessie al de tweede plaats binnen. De Japanse constructeur verovert zo de volledige eerste startrij en wint de eerst veldslag tegen Porsche.

Het team uit Stuttgart plaatste zijn twee 919 Hybrids op de twee rij met het nr 1 van Lotterer-Jani-Tandy voor nr 2 van Hartley-Bernhard-Bamber. Het was geen zorgeloze avond voor Porsche want tijdens de sessie kwam Brendon Hartley zeer traag door aan Mulsanne. De vijfde plaats ging naar de Toyota TS050 nr 9 van Lopez-Lapierre-Kunimoto, gevolgd door de ByKolles ENSO CLM nr 4 van Webb-Kraihamer-Bonanomi, die meer dan negen seconden trager was dan de pole position.

In LMP2 kwamen de Ligiers, Dallara’s en niet in het stuk voor en werd de strijd uitgevochten tussen de snelste Oreca’s. Alex Lynn stuurde voor zonsondergang de G-Drive Racing Oreca nr 26 naar de pole in zijn categorie. Ondanks de inspanningen van zijn tegenstanders werd zijn positie niet meer bedreigd.

De tweede tijd was voor de Manor Oreca nr 25 Manor van Gonzalez-Trummer-Petrov, net voor het nr 38 vanJackie Chan DC Racing met Tung-Laurent-Jarvis, waarbij Ho-Pin Tung in de laatste minuten nog een top 3 plaats afsnoepte van de « Vaillante Rebellion » nr 31 van Senna-Prost-Canal. De zusterwagen van Piquet-Heinemeier Hansson-Beche is vijfde.

Weinig verandering in GTE-Pro waar Aston Martin Racing en AF Corse de dienst uit maken. De Vantage nr 97 van Turner-Adam-Serra zette de snelste tijd neer voor de 488 GTE nr 51 van Calado-Pier Guidi-Rugolo. Daarna volgen de Vantage nr 95 van Thiim-Sorensen-Stanaway en de 488 GTE nr 71 van Bird-Rigon-Molina. « Best of the rest » waren de Ford GT nr 69 van Westbrook-Dixon-Briscoe, de Corvette nr 63 van Magnussen-Garcia-Taylor en de Porsche 911 nr 92 van Christensen-Werner-Estre.

Dries Vanthoor (JMW Ferrari 488 nr 84) kon zijn pole GTE-Am niet behouden. Nadat hij zich de dag voordien ook al zeer snel toonde veroverde de Aston Martin nr 98 van Lauda-Lamy-Dalla Lana al snel de pole. Dat was echter buiten de Larbre Compétition Corvette nr 50 gerekend, die in de handen van Fernando Rees de toptijd neerzette, tot grote vreugde van de troepen van Jack Leconte. De derde plaats was voor de Scuderia Corsa Ferrari 488 nr 62 van Macneil-Sweedler-Bell. De Ferrari van Vanthoor-Stevens-Smith zal als zesde starten terwijl de Porsche 911 nr 88 van Lémeret-Bachler-Al Qubaisi de tiende plaats binnenhaalde.