Vorig weekend nam ze deel aan de 25 Uren VW Fun en eind juli zal Angélique Detavernier opnieuw op het circuit van Spa-Francorchamps aan de start staan. Detavernier, manager van Fred Vervisch en coach voor Curbstone, zal met een Audi R8 LMS van Comtoyou Racing aan de manche van de Blancpain GT Sports Club deelnemen die plaatsvindt in het voorprogramma van de 24 Uren van Spa-Francorchamps.

« Ik ben zeer blij dat ik de kans krijg een GT3 race te rijden op Spa-Francorchamps. », deelde ze aan Autosport.be mee. « Ik ken Jean-Michel Baert en zijn team zeer goed omdat ik met hen deelnam aan de 25 Uren VW Fun Cup. Fred rijdt overigens voor Comtoyou Racing in TCR International. Mijn voornaamste ervaring met een GT is een deelname in de Maserati Trofeo, eveneens in Spa. Ik nam ook deel aan de finale van de Blancpain Endurance Cup op de Nürburgring met een  Mercedes. »

Omdat Angélique jonger dan 40 is krijgt ze met een ballast van 40 kilo. De Blancpain GT Sports Club manche wordt gehouden in het kader van de Total 24 Hours of Spa op 27 en 30 juli.

Tekst : Martin Businaro