Deldiche Racing voor S. Longin-Piessens-Van Laere

De Deldiche Racing Norma M20 van Sam Dejonghe,

De Deldiche Racing Norma M20 van Sam Dejonghe,

De open sportcars domineerden de super pole sessie van de 24 Hours of Zolder. En het zijn vooral twee jonge talenten die zich in de spotlights hebben gezet. Sam Dejonghe zette inderdaad de snelste chrono (1’30″533) neer aan het stuur van de Norma van Deldiche Racing.

Tweede plaats voor de Wolf GB08 van Stienes Longin, Thomas Piessens, Sven Van Laere en Amro Al-Hamad. (foto J. Letihon)

Tweede plaats voor de Wolf GB08 van Stienes Longin, Thomas Piessens, Sven Van Laere en Amro Al-Hamad. (foto J. Letihon)

En Stienes Longin bracht de Wolf GB08 van Bas Koeten Racing, waarvan hij het stuur met Thomas Piessens, Sven Van Laere en Amro Al-Hamad zal delen, ook op de eerste startrij.

« Ik had een doel voor ogen en dat was om een chrono op de tabellen te zetten die onder de 1’32 » lag, » aldus Stienes Longin. « De wagen was door het team perfect voorbereid en ik kon mijn vooropgesteld doel realiseren, tot grote tevredenheid van mezelf en van mijn teamgenoten Thomas, Sven en Amro. De verwachtingen voor de wedstrijd zelf zijn dan ook vrij hooggespannen, al realiseren we ons wel degelijk dat er in een race die 24 uren lang mens en machine op de proef stelt zeer veel kan gebeuren… »

Op plaats 3, 4 en 5 van de startgrip zullen zaterdag namiddag respectievelijk de Zwitserse Lilgier, de andere Wolf GB08 van Kumpen-B. Longin-Belien-Cools en de tweede Norma M20 FC van Houthoofd-Bouillon-Boeykens-Burrick staan.

De snelste bij de GT’s was Fred Vervisch met de Speedlover Porsche die hij met Detavernier-Soenen-Jonckheere zal delen. De titelverdediger, de Belgium Racing Porsche 991 van D. Derdaele-Hoogaars-Heyer-Goossens-Hoevenaars start pas vanaf de 7de plaats. Niet minder dan 7 wagens konden zich niet kwalificeren! (BV; foto’s J. Letihon)