De twee constructeurs die komend weekend het leeuwendeel van het deelnemersveld van de 24 Uur van Zolder voor hun rekening nemen zijn eens te meer Porsche en BMW. Enkele teams proberen zich te onderscheiden met wagens die in onze contreien weinig gekend zijn, zoals Milo Racing dat een Lamera Cup inzet in de Limburgse etmaalrace.

Deze van oorsprong Franse silhouette is een zeldzame verschijning in België maar heeft bij onze Zuiderburen zijn eigen kampioenschap. De Lamera wordt aangedreven door een 5 cilinder turbo in lijn op basis van een Ford die 300 pk levert, gekoppeld aan een zes versnellingsbak, voor een gewicht van 890 kilo.

De piloten van dienst zijn teambaas-piloot Christophe Nivarlet, de zeer snelle Kévin Balthazar, de ervaren Christophe Geoffroy en Jacques Derenne die vaak de Belgische kleuren verdedigt in de 24 Uur van de Nürburgring met een Toyota. In Zolder krijgt de wagen van het team uit Wiltz een speciale decoratie die niet onopgemerkt zal blijven.

De betrouwbaarheid mag geen probleem vormen : de Lamera rijdt regelmatig uithoudingsraces tot 24 uur. De prestaties zouden ook interessant moeten zijn want hij reed onlangs 2″37 op Spa-Francorchamps met slicks. Dat betekent dat hij meer dan zijn mannetje kan staan in de de categorie Belcar 7B voorbehouden aan « guest » wagens.