De kalender van de 2CV Racing Cup is er één van afwisseling en diversiteit! Na de Trophée de Nevers op het Circuit van Magny-Cours, trok de kleine karavaan nu naar de Elzas, voor een race van 5 uur op de Anneau du Rhin, in Biltzheim, tussen Colmar en Mulhouse.

De race was zoals verwacht spectaculair en diverse teams leverde een strijd met panache. Onder hen de #42 BNLL1 van Jossieaux-Car-Lacoste die van op de polepositie vertrok, maar de de #1 JMCE Racing 1 (Licops-Licops-Lacroix), de #129 FKR Racing Team (Van Gysegem-Maes, zij stonden ver op de startgrid met een wagen in ’24 Uur’ configuratie), de #23 Kimy Racing (Vigneron-Gasperin-Boulange) en de #65 BNLL2 (Crespin-Crespin) waren ook van de partij. Nog in het koppeloton: de #8 Phoenix Racing Team (Santkin-Piette-Hemroulle) en de #14 BMR 1 (Blaise-Blaise-Louys), die echter technische problemen kenden en vanachter zouden eindigen.

Vooraan was het de #1 JMCE Racing 1 die in contact kwam met de #42 BNLL1, met als gevolg een korte stop aan de boxen. Leonard Licops, Etienne Licops en Patrice Lacroix leken er voordeel uit te halen, maar op een kwartier van het einde ging hun stuurinrichting stuk. Zo won de #42 BNLL1 van Laurent Jaussieaux, Benoît Car en Stéphane Lacoste, die het op de eindmeet haalde met amper 15 seconden bonus op de erg regelmatige #23 Kimy Racing van Pierre Vigneron, Christophe Gasperin en Claude Boulange. Vier ronden ging verloren met een technisch euvel voor de #129 FKR Racing Team van Robert Van Gysegem en Fabian Maes, wat maakte dat de #65 van Bernard en Claude Crespin het succes van het team volledig maakte en de derde podiumtrede innam. Noteer ook de 5de plaats voor de ‘Hybride’ #53 Wingrove Racing van de Britten Dalkin, Cobb, Walhorn en O’Keeffe, voor de #38 Nous@ussinet van Naisse-Bouillon-Hausamman.

Bij de ‘Améliorées’, ging de zege makkelijk naar de #90 2CV van Feu, met Jean-Eric Brethenoux, Marc De Well en Stéphane Vermylen, voor de #68 Team FG 2CV Passion van Sultana-Lercher-Guillaume-Vassard. Jean-Eric Brethenoux droeg zijn zege op aan zijn dochter en pasgeboren kleinzoon! De #123 Dutch Dyane Racing van Van Koppen-Van Der Voort won bij de ‘Classiques’, de bijna seriematige wagens, ver voor de #602 Brokensport van Asselborn-Asselborn-Cadot-Surel.

Zoals het hoort in de 2CV Racing Cup was de sfeer in de paddock schitterend, want er stond onder meer een groot scherm waar tijdens de race op groot scherm de wedstrijd België-Tunesië kon gevolgd worden.

Bron: Persbericht