Maxime Potty had het geluk niet aan zijn zijde afgelopen weekend in de Peugeot 308 Racing Cup op Magny Cours. De 17-jarige piloot keert uit de Nièvre terug met een magere puntenoogst ondanks zijn snelheid die steeds meer boven komt drijven in het Peugeot peloton.

Gestart vanop de vierde plaats in Race 1 zaterdagochtend bevond Maxime zich in de kopgroep toen een zware wolkbreuk iedereen verplichtte de pits op te zoeken voor een andere banden. De enige Belg in de wedstrijd verloor kolossaal veel tijd bij de bandenwissel en wierp zich in een achtervolging die hem uiteindelijk nog de zevende plaats algemeen en derde bij de Juniors opleverde.

De jonge leeuw van JSB Compétition zette opnieuw een uitstekende prestatie neer in de volgende kwalificatie met een zesde tijd. Opnieuw reed Potty voorin tot hij slachtoffer werd van technische problemen en moest opgeven.

Race 1 werd gewonnen door Julien Briché (JSB Compétition) voor Julien Gilbert (Malti Compétition) en voormalig TCR Benelux piloot Amaury Richard (GPA Racing). De tweede manche ging naar Jimmy Clairet (Pussier Automobiles by Clairet Sport) voor zijn broer Teddy en Julien Briché die mathematisch zeker is van de titel. De wedstrijd werd gekenmerkt door de indrukwekkende crash van Sylvain Pussier en Xavier Guyonnet (Pussier Automobiles by Clairet Sport).

De finale van de Peugeot 308 Racing Cup vindt plaats op Le Castellet op 14 en 15 oktober.