Een jaar na de helemaal geslaagde eerste editie en vierenhalve maand na de komst van het World Endurance Championship voor 6U van Spa keert de European Le Mans Series op 22-23-24 september terug naar de Ardennen voor de voorlaatste manche van het seizoen 2017.

En het minste wat we kunnen zegge is dat het « kleine broertje » van het WEC het goed doet met een deelnemersveld van 35 wagens waarvan een dertigtal LMP2 en LMP3 prototypes en een handvol GT’s.

Wat deze wedstrijden zo interessant maakt, naast het format (wedstrijd van 4u start op zondag 13u) en de Le Mans geest, is het evenwicht tussen de deelnemende teams en de talrijke wendingen zowel in de categorie LMP2 en LMP3 met zeventien wagens die strijden voor een prestigieuze klasse overwinning.

Even snel als de LMP1’s vier of vijf jaar geleden zorgen de luidruchtige LMP2’s (ter herinnering, één van deze wagens won dit jaar bijna de 24 Uur van Le Mans) voor een topspektakel dat, in het kader van de ELMS, drie dagen lang volledig gratis is.

De helft van de startgrid bestaat uit prototypes die ook te zien waren in Le Mans met Ligier, Dallara of Oreca chassis aangedreven door de krachtige Gibson motor. De tussenstand wordt aangevoerd door G Drive, maar er zijn ook gereputeerde teams als SMP Racing, Graff, United Autosports, Algarve Pro Racing, Racing Team Nederland (met de voormalige F1 piloot Jan Lammers op wie de jaren geen vat lijken te krijgen), Panis-Barthez Compétition (met de Franse goalkeeper zelf aan het stuur) en de Amerikanen van Dragon Speed, winnaars in 2016 met Nicolas Lapierre en Ben Hanley.

Bij de piloten is de eerste plaats momenteel in handen van het duo gevormd door de Fransman Leo Roussel en de Mexicaan Memo Rojas, voor ex-Audi piloot Filipe Albuquerque, Hugo De Sadeleer en Will Owen. Er zijn voor dit seizoen geen Belgische teams of piloten ingeschreven, maar een verrassing valt niet uit te sluiten…

In de nevenwedstrijd is België wel vertegenwoordigd met DKR Engineering dat de Michelin Le Mans Cup leidt met een Norma LMP3 bestuurd door onze landgenoot Jean Glorieux, terwijl drie jonge leeuwen zullen aantreden in de manches van de Formula Renault Eurocup en de Formula Renault NEC met Max Defourny, Ghislain Cordeel en de Antwerpenaar Gilles Magnus.

Bron : Com.