Ze zijn erin geslaagd! Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul waren dit weekend duidelijk het sterkst, vooral mentaal. Het Hyundai team behaalde de overwinning in de sprint en het Koreaanse merk realiseert zelfs de dubbel dankzij Hayden Paddon die – eindelijk – zijn beste niveau terugvond

(c) Foto Helena El Mokni / Hyundai Motorsport GmbH.

Vier proeven stond op deze korte laatste wedstrijddag op het programma. Ott Tänak was gebrand op de zege en startte zeer sterk. Te sterk want nadat hij een scratch liet optekenen en de leiding nam ging de Est van de baan op een zeer glad stuk op de proef van Paprotki. Hij bereikte de meet nog maar de opgave was onvermijdelijk, de schade aan zijn Fiesta WRC was te groot.

Verlost van zijn laatste tegenstander voor de overwinning viel de druk weg voor Neuville die ook nog 2 punten meepakte op de Power Stage. Dankzij zijn derde overwinning van het seizoen komt Thierry terug tot op amper 11 punten van Sébastien Ogier die derde eindigde op het Poolse onverhard.

Hayden Paddon reed een sterke wedstrijd. De Nieuw-Zeelander bezorgde Hyundai de dubbel en nam kostbare punten af van Ogier in de strijd voor de wereldtitel.

De volgende afspraak in Finland zal ongetwijfeld een grote rol spelen in het duel tussen Neuville en Ogier…

Geen geluk voor Ott Tänak, de snelste M-Sport piloot dit weekend. (c) Foto @World.

Dani Sordo,vierde, vervolledigde de mooie teamprestatie van de Hyundais. De Spanjaard liet Stéphane Lefebvre achter zich, die eveneens zijn goede vorm terug had gevonden. Helaas zal de Fransman pas in Spanje weer van de partij zijn, hij moet zowel Finland als Duitsland overslaan.

(c) Foto Citroën Racing.

De revelatie van de wedstrijd voor wie het WRC-2 niet van nabij volgt was Teemu Suninen, verbazend bij zijn eerste rally met de Ford Fiesta WRC 2017. De jonge Fin verloor echter een Top 5 plaats door in de fout te gaan op de laatste proef. We moeten niet lang wachten om hem opnieuw aan het werk te zien want in Finland zal hij opnieuw over een WRC beschikken!

(c) Foto @World.

De Top 10 werd vervolledigd door Ostberg, Evans, Mikkelsen en Hänninen, de enige Toyota piloot in de punten. In WRC2 ging de zege verdiend naar Veiby, 12e algemeen, voor Tidemand. De WRC Trophy was voor Gorban met 27′ voorsprong op Serderidis na de opgave van Raoux. In het Junior WRC werd het een nieuwe overwinning voor Solans, voor Radström.