De 46ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring was amper achter de rug of Dries Vanthoor mocht zich alweer voor de volgende uithoudingsrace opmaken. Op de agenda stond immers de tweede race van de Blancpain Endurance Series en dat op het mythische circuit van Silverstone, ten noorden van Londen. Nooit kon een Audi R8 er een wedstrijd winnen en ook nu was de zege net niet weggelegd voor het Duitse merk dat al zoveel successen heeft geboekt.  Dries Vanthoor, Christopher Mies en Alex Riberas finishten met de Belgian Audi Club Team WRT AUDI R8 LMS als vierde, op amper een twintigtal seconden van de zege. Met de belangrijkste tegenstanders in het kampioenschap achter hen in de uitslag, deed het trio een prima zaak in functie van het kampioenschap, waarin ze leider blijven!

Bathurst, Zolder, Oschersleben, Monza, Most, Brands-Hatch, Nürburgring en Silverstone, ziehier het indrukwekkende rijtje van omlopen waar Dries Vanthoor dit seizoen al geracet heeft. De 20-jarige Belg behaalde al twee zeges en enkele podiumplaatsen en dit weekend voegde hij daar een vierde plaats aan toe. En toch was Dries Vanthoor, in de kleuren van de Belgian Audi Club, tevreden.

Dries Vanthoor: “Al tijdens de kwalificaties werd duidelijk dat de combinatie van de Audi R8 en de omloop van Silverstone niet echt een heel geslaagd huwelijk is. Desalniettemin reden we een goede kwalificatie, in de top-10, waarna we de race erg tactisch hebben aangepakt. Het doel was plaatsen goed te maken, geen risico’s te nemen en de rechtstreekse concurrentie achter ons te houden. Die opdracht hebben we met ons drie perfect uitgevoerd, uiteraard met het team van WRT, dat weer perfect werk leverde. Sommige mensen zullen zich misschien afvragen waarom ik in de eindfase niet meer gedaan heb om voorbij de Lexus te raken om de derde podiumplaats te bemachtigen? Wel, we hebben het niet heel makkelijk om in te halen, zeker niet in Silverstone en ik wilde vooral zekerheid over de punten voor het kampioenschap. Stel dat ik er langs raak, maar dan in een incident betrokken raak en als 14de over de meet kom… Daar zou niemand bij gebaat zijn. Vooral omdat alle concurrenten in de tussenstand van de Blancpain GT en de Blancpain Endurance achter ons reden, moesten we verstandig rijden. Ik ben tevreden met het weekend en kijk enorm uit naar de volgende races van de Blancpain Endurance, met name de 6-uursrace in Paul Ricard en dan… de 24 Uur van Spa!”

Dries Vanthoor neemt nu een weekje rust, om op 2 juni te starten in de volgende wedstrijd van de Blancpain in Le Castellet.