Bevestiging en verrassing van Peugeot Sport Belux

Peugeot Sport Belux bevestigt wat we vanmorgen vermoedden: De Peugeot 208 T16 van Peugeot Belux en DG Sport komt wel degelijk aan de start van het nieuwe rallyseizoen met de Nederlander Kevin Abbring achter het stuur. ERC- en WRC-toptalent, Kevin had, naast zijn internationaal testwerk ook nog tijd voor een sportief programma. De verrassing is dat de achtvoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen… in de rechterstoel komt zitten!

Eén van die ideeën…

Hoe begin je uit te leggen hoe zo’n project net op de valreep toch nog bevestigd raakt?

« Zoals vaak, was het eigenlijk gewoon… één van die ideeën, » glimlacht Wim Doms, PR & Events Manager van Peugeot Belux. « Twee jaar geleden, toen we een glaasje dronken na de Condrozrally, gooide Pieter het idee al eens in de groep dat hij wel eens een negende titel als copiloot zou willen halen, met een toppiloot aan het stuur. We hebben er toen allemaal even om gelachen. Maar toen we voor 2017 in gesprek raakten met Kevin, kwam dat idee weer boven water. En soms gebeurt het in de autosport dat alle stukjes gewoon op hun plaats vallen. »

Ideale formule voor iedereen

« Heel eerlijk: een paar maanden geleden stond het BRC zeker niet op mijn agenda, » vertelt Kevin Abbring. « Maar toen duidelijk werd dat ik voor 2017 naast mijn vaste test- en ontwikkelingswerk beschikbaar was voor een extra sportief programma, zijn de gesprekken met Peugeot Sport en Peugeot Belux eigenlijk als vanzelf begonnen. Eerst heel informeel, maar al snel werd alles concreet, en het resultaat is deze formule geworden! Pieter kende Peugeot Sport Belux natuurlijk al van zijn tijd in de 208 T16, maar zat eerder ook al naast mij als navigator en zo was ook die keuze heel bewust. Ik vertrouw hem 100% naast me, en bovendien kent hij de Belgische rally’s als geen ander. Conclusie: deze formule past gewoon perfect voor iedereen, en ze past vooral echt bij dit team, waar alles niet alleen sportief en professioneel perfect is geregeld, maar waar iedereen ook een heel eerlijke passie voor onze sport deelt. Ik kijk echt uit naar het seizoen dat we samen gaan beleven, op menselijk én sportief vlak! »

7 wedstrijden voor… 1 titel !

« Ik was er misschien vrolijk om aan het lachen toen ik destijds sprak over een negende titel als copiloot, maar met Kevin Abbring aan het stuur van een 208 T16… Ik moet zeggen dat het ineens een heel stuk ernstiger lijkt, » vertelt Pieter Tsjoen, de meest gelauwerde copiloot (ja hoor!) van het BRC. « Maar laten we wel even met twee voeten op de grond blijven: de concurrentie in België is ijzersterk, en we zullen verdraaid snel een ritme moeten vinden tegen veel meer op elkaar ingespeelde teams dan wij. Winnen wordt een hele opgave, maar de ambitie en zeker de honger om achter de eerste overwinningen aan te gaan, zijn er zeker! »

Het programma van Kevin en Pieter omvat zeven wedstrijden van het Belgian Rally Championship, te beginnen met de Rally van Haspengouw volgende week!

Verleden jaar won de officiële Peugeot 208 T16 in de Rally van Haspengouw, in handen van Kris Princen. (foto C. Spinnewyn)