De vierde etappe van de Abu Dhabi Desert Challenge had heel wat verrassingen in petto. En hij heeft voor brokken gezorgd bij de kanshebbers op de overwinning en de ereplaatsen…

Schitterend landschappen in het zand van Abu Dhabi. © RallyZone – Edoardo Bauer

De vierde etappe werd gedomineerd door Stéphane en Andrea Peterhansel! Met hun MINI John Cooper Works Rally slaagde de familie Peterhansel erin alle valstrikken te vermijden. De meeste succesvolle rally raid piloot aller tijden was bijna zeven minuten sneller dan de Peugeot 3008DKR van Khalid Al Qassimi.

Uitstekende dag voor het echtpaar Peterhansel. © RallyZone – Edoardo Bauer

Deze etappe werd geen succes voor de winnaar van de dag voordien, Jakub Przygonski, die mechanische problemen had op zijn MINI Buggy. Het voornaamste slachtoffer van de dag was echter Berhard ten Brinke…

De aanvalslustige Nederlander en onze landgenoot Tom Colsoul gingen tweemaal overkop en moest opgeven. De opgave was ook onvermijdelijk voor Yazeed Al-Rajhi die besloot niet meer van start te gaan.

In de algemene tussenstand, met nog één etappe te gaan, bedraagt de voorsprong van Peterhansel op Al Qassimi al meer dan 18 minuten.

Podium in zicht voor Domzala en zijn Overdrive Toyota. © RallyZone – Edoardo Bauer

De derde plaats is momenteel in handen van de eerste Toyota piloot, Aron Domzala, op meer dan 45 minuten van de leider. Martin Prokop verloor meer dan twee uur door verschillende problemen en is nu zevende.

Tekst Vincent Marique