De derde etappe van de Abu Dhabi Desert Challenge werd opnieuw sterk betwist met minieme verschillen na een echte sprint van bijna 300 km

Na zijn etappezege gisteren had Yazeed Al-Rajhi minder geluk vandaag, de Saoedi moest opgeven na een motorprobleem.

De grote winnaar van de dag is de laureaat van de Wereldbeker Rallyraid 2018, Jakub Przygonski. Genavigeerd door de Duitser Timo Gottschalk toonde de Pool zich de snelste met zijn Buggy MINI John Cooper Works.

Snelste tijd voor de X-Raid Buggy in de derde etappe. © RallyZone – Edoardo Bauer

Stéphane Peterhansel begon als leider in de algemene tussenstand aan de derde dag en de tweede tijd vandaag volstond om zijn voorsprong licht te vergroten.

Het duo Peterhansel-Peterhansel heeft nu een voorsprong van 4 minuten en 33 seconden op de dichtste achtervolger.

Stéphane Peterhansel vergrootte zijn voorsprong in de algemene stand. © RallyZone – Edoardo Bauer

Achter de officiële zwarte MINI John Cooper Works Rally van X-Raid vinden we de eerste Toyota piloot. Net als gisteren beleefden de Nederlander Bernhard Ten Brinke en onze landgenoot Tom Colsoul geen probleemloze dag want ze reden twee banden stuk!

Ondanks het tijdverlies heeft Ten Brinke nog steeds de tweede plaats in handen.

Twee lekke banden voor Ten Brinke, die nog steeds tweede is. © RallyZone – Edoardo Bauer

Teruggekomen tot op 13 seconden van de Toyota Hilux voelt Khaled Al Qassimi dat het podium binnen bandbereik ligt. De piloot van de Peugeot 3008DKR van PH Sport ligt twee minuten voor de man op de vierde plaats, Przygonski.

Op eigen terrein mag Al Qassimi op het podium hopen. © RallyZone – Edoardo Bauer

Eenzaam op de vijfde plaats met zijn Ford Raptor zal Martin Prokop deze woensdag de vierde etappe, met 286 km tegen de klok, aanvatten met een kloof van meer dan 24 minuten tegenover de tweede Overdrive piloot, Aron Domzala.

De woestijnkaravaan, op zijn eigen ritme… © RallyZone – Edoardo Bauer