Vorig jaar werd hij nog geklopt door Thierry Neuville, maar Sébastien Ogier bewees dit weekend opnieuw dat zijn zeven overwinningen in het Prinsdom geen toeval waren.  De wereldkampioenschap behaalde zijn achtste overwinning in de Monte-Carlo Rally waardoor hij alleen recordhouder wordt met één overwinning meer dan Sébastien Loeb.

Ogier begon aan de slotdag met 13 seconden voorsprong op Elfyn Evans en vergrootte stelselmatig de kloof om uiteindelijk met 32,6 seconden voorsprong op zijn teamgenoot over te meet te rijden. Bovendien haalde Ogier ook nog de vijf punten van de Power Stage binnen.

Voor Thierry Neuville lag de weg naar de derde plaats open na de lekke band van Kalle Rovanperä op de twaalfde proef. De piloot uit Saint-Vith eindigde op 1.13 van Ogier. Voor zijn nieuwe copiloot Martijn Wydaeghe kon de samenwerking niet beter beginnen. « We hadden niet beter kunnen doen », gaf Thierry aan de aankomst toe.

Rovanperä moest zich met de vierde plaats tevreden stellen, maar in zijn tweede deelname aan de Monte-Carlo Rally met een Toyota mocht zijn prestatie gezien worden. Dani Sordo en Carlos del Barrio sluiten hun samenwerking met een vijfde plaats af, voor Takamoto Katsuta (Toyota) en Andreas Mikkelsen (Skoda), de winnaar in WRC2.

De achtste plaats van Gus Greensmith vormt de magere oogst van M-Sport in WRC1 voor dit weekend. De enige troost voor het Britse team is de negende plaats algemeen en de tweede in WRC2 voor Adrien Fourmaux en Renaud Jamoul, die de Citroën C3 van Éric Camilli achter zich hielden.

De volgende afspraak is de Arctic Rally Finland van 26 tot 28 februari.