In Geetbets werd deze ochtend afscheid genomen van Rik Vanlessen, de navigator van Steve Matterne die vorig weekend dramatisch om het leven kwam toen de Skoda Fabia R5 van het duo van de baan ging op de 6de klassementsproef van de Condroz Rally in Ben-Ahin. De 52-jarige zakenman en levensgenieter kreeg een erg warm afscheid van familie en vrienden.

Rik Vanlessen, partner van Lisse en papa van Angélique, Alexander en Victor, genoot een opleiding als informaticus, maar hij was in de eerste plaats een hard werkende ondernemer. « Nooit opgeven, maar doorzetten, » dat was zijn lijfspreuk. Hij had er zelfs een begrip voor: « Vanlessen Power! » Een levensmotto dat zijn kinderen Angélique, Alexander en Victor zeker meegekregen hebben.

Een winnaar met doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen, die met een gezonde portie mensenkennis enkele succesvolle ondernemingen uit de grond stampte. Het begon met een computerwinkel en de ontwikkeling van software voor radiozenders, waarna projecten in de bouwsector en zelfs een frituur volgden. Rik ontwikkelde software voor het sorteren van fruit in de fruitteelt, waarmee zijn bedrijf Pro Sort een begrip in de sector van de fruitteelt werd. Zijn laatste project was ESB, een transportbedrijf dat op iets meer dan 10 jaar tijd gegroeid is tot een middelgrote onderneming met een 50-tal vrachtwagens.

Naast hard werken, genoot Rik ten volle van het leven, samen met Lisse, zijn kinderen en zeker ook met zijn kameraden. Hij was een fervent supporter van STVV en dan vooral van de jeugdploegen, waar zijn zoontje Victor bij speelde. Hij genoot van de weekendjes aan zee, al hoefde een vakantie voor hem nooit langer dan een week te duren. En hij was ontzettend trots op zijn drie oogappels. Tevens speelde hij graag tennis en ging hij met vrienden skiën. En, zowel in de sport als in het zakenleven deed hij alles om… te winnen. Want, Rik wilde in alles de beste zijn…

Met Steve Matterne, net als hem een fervente voetbalpapa, ontdekte hij de rallysport. Het ESB Lomat rallyteam werd opgericht en Rik was razend enthousiast. De Mitsubishi maakte plaats voor een snelle Skoda Fabia R5 en de beide boezemvrienden reden dit jaar mee in de topklasse van de Belgische rallysport. Helaas, een schuiver in Ben-Ahin, een fractie van een seconde, een ongelukkige klap met dramatische gevolgen, maakte een einde aan het leven van een erg geliefd man, een kerel boordevol plannen en dromen die bruiste van energie  en die verder zal leven als inspiratiebron van velen. Godspeed Rik… Tot achter de einder…

De voltallige redactie van Speed Magazine biedt Lisse, de kinderen, familie en vrienden van Rik zijn oprecht medeleven en steun aan.

Sharon Gruwez begraven in Boezinge

Het was voor de rallywereld trouwens een onwezenlijke dag. In het West-Vlaamse Boezinge werd immers afscheid genomen van Sharon Gruwez. De 22-jarige navigatrice, twee weken voor haar ongeval nog actief in de Hemicuda als copilote van haar vader in een Mercedes, kwam vorige week om het leven bij een zwaar verkeersongeval in Vleteren. Een ongeval in verdachte omstandigheden, want het slachtoffer was passagier in de auto van haar ex-vriend die haar even voordien verplicht had in te stappen in zijn wagen. Even later knalde hij zonder te remmen aan hoge snelheid op een stilstaande bus, waarbij Sharon Gruwez het leven liet.

Ook aan de ouders, de familie en vrienden van Sharon bieden we ons oprecht medeleven aan.

 

(Foto: BRC – Alexander Ramon)