Na drie etappezege’s op zes in de Rally van Kazachstan heeft Nasser Al-Attiyah ook de eindzege behaald in de derde manche van de Wereldbeker Off Road Rally.

Met zijn Overdrive Toyota haalde de Qatari het met iets meer dan vijf minuten voorsprong op zijn dichtste achtervolger. Gisteren verloor Al-Attiyah echter bijna alles toen hij veertig minuten stilstond met elektrische problemen.

De ervaren Qatari slaagde erin zijn wagen te herstellen en de etappe uit te rijden, waardoor hij aan de leiding bleef. De 148 km van de slotetappe veranderden daar niets meer aan. Al-Attiyah neemt met deze overwinning de leiding in de wereldbeker.

De latere winnaar was niet de enige die in de problemen kwam in de voorlaatste etappe. Bernhard Ten Brinke en Tom Colsoul verloren veel tijd door een kapotte aandrijfas. Het duo besloot de etappe niet uit te rijden om terug te keren naar hun assistentieploeg, wat hen zware tijdstraffen opleverde en hen diep in het klassement liet wegzakken. Ten Brinken en Colsoul sloten de wedstrijd wel af met een beste tijd in de laatste etappe.

De tweede plaats kwam zo toe aan Stéphane en Andrea Peterhansel hun X-Raid Buggy, op 25 minuten van de winnaar.

Het podium werd vervolledigd door de Mini van Jakub Przygonski, derde op meer dan 45 minuten.

De eerste leider, Yazeed Al-Rajhi, eindigde achtste met zijn Toyota van bij Overdrive.