Het nieuws werd al lang verwacht en werd bevestigd twee dagen na de 24U van Daytona waar de Spanjaard aan deelnam met een Ligier LM-P2 van United Autosports, het team van zijn baas bij McLaren, Zak Brown. Een deelname zonder succes overigens.

Fernando Alonso zal dus deel uit maken van de line-up van Toyota voor het WRC superseizoen 2018-2019, waarbij hij aan alle wedstrijden zal deelnemen waarvan de datums niet samenvallen met de F1 kalender. De enige wedstrijd die niet op zijn programma staat is die in Fuji, die samenvalt met de Grote Prijs van de Verenigde Staten.

Toyota zal twee TS050’s inzetten in alle acht wedstrijden van het superseizoen 2018-2019. De bemanning van #7 blijft onveranderd want Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López zullen de wagen opnieuw delen. Dat mag als een halve verrassing beschouwd worden want de Argentijn leek allesbehalve zeker van zijn plaats na een weinig overtuigend seizoen 2017 in het WEC.

Om plaats te maken voor Fernando Alonso moest Toyota dus zijn tweede trio herzien, dat van #8. Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima werden weerhouden, in tegenstelling tot Anthony Davidson die reserve- en testpiloot wordt.

Het is nu aan Fernando Alonso om aan te tonen dat hij over de nodige teamgeest beschikt en zijn waarde in uithoudingsraces te bevestigen. Benieuwd of dat zal lukken…

De eerste wedstrijd van Alonso met Toyota wordt de 6U van Spa-Francorchamps, de eerste manche van het WEC 2018-2019!

Foto’s Toyota Gazoo Racing