De eerste manche van het APRC kampioenschap in Nieuw-Zeeland werd gewonnen door Gaurav Gill en Stéphane Prévot, maar in Australië moesten ze zich tevreden stellen met de tweede plaats achter hun teamgenoot Ole-Christian Veiby. Nog meer dan de voorbije jaren domineert Skoda het Asia-Pacific kampioenschap, dat dit weekend in Australië te zien was in het kader van de Rally Canberra. Vanaf de eerste proeven ging de twee officiële Skoda MRF teams met elkaar de strijd aan. Beide piloten wisselden elkaar af aan kop en na de eerste dag bedroeg het verschil tussen Ole-Christian Veiby en Gaurav Gill amper 11 seconden, waarbij de Noor 3 snelste tijden reed tegenover 4 voor de Indiër ondanks problemen met de intercooler.

De volgende dag kon het duo Gill-Prévot zijn kansen helaas niet verdedigen door een onaangepaste setup. Uiteindelijk behaalde Veiby zijn eerste overwinning met een voorsprong van 49 seconden op zijn teamgenoot. Achter de twee Skoda’s volgende de Mitsubishi Mirage’s van Ketomaa (+2’05) en Blomberg (+14’19). In het kampioenschap leidt met 70 punten voor Gill (68).

Na de afgelasting van de China Rally, die begin juli ging plaatsvinden, is de volgende APRC wedstrijd de Malaysian Rally van 11 tot 13 augustus.