De reputatie van de 24 Uur van Le Mans is alom bekend. Regelmatig brengen constructeurs modellen op de merk als eerbetoon aan de prestaties die ze neerzetten op het Franse circuit. Ditmaal is het de beurt aan Aston Martin met de DBS 59, een naam die verwijst naar de zege van de DBR1 in Le Mans in 1959. (Marc Lacroix)

STORY

De waarde van de op 5 exemplaren gebouwde Aston Martin DBR1 blijft de hoogt in gaan. Het bewijs: bij een veiling veranderde een exemplaar van eigenaar voor… 17,5 miljoen pond.

DESIGN

Gebaseerd op de DBS Superleggera is de BDS 59 te herkennen aan zijn British Racing Green kleur, de carbon elementen (dak, spoiler, …) en het nummer van het exemplaar op de flank, net achter het voorwiel.

INTERIEUR

Geïnspireerd door de bekleding van de DBR1, borduur werk op de zetels, opbergruimte achterin voor… een stel helmen ; bronzen details aan binnen- en buitenkant. De eigenaars van een DBS 59 ontvangen een race overall, handschoenen, helm, en bijbehorende tassen en beschermhoezen.

TECHNISCH

Uitgerust met de gebruikelijke V12 5.2, 725 pk en 900 Nm koppel ; automatische ZF 8-bak.

PRESTATIES

0-100 km/u : 3″4 ; topsnelheid : 340 km/u.

 

COMMERCIALISATIE

Oplage beperkt tot 24 exemplaren (voor 24 Uur…) ; enkel te bestellen in de concessie van Cambridge ; prijs niet meegedeeld.