Eind 2016 stelde Audi Sport customer racing de Audi RS 3 LMS TCR voor en de bolide baarde onmiddellijk opzien. De Nederlandse formatie Bas Koeten Racing heeft er ondertussen al ééntje in de garage staan, en ook heel wat Belgische teams zijn geïnteresseerd in het nieuwe product van de sportafdeling uit Ingolstadt. Zo plaatste AC Motorsport – in samenwerking met Stéphane Perrin – zijn bestelling voor een Audi RS 3 LMS TCR.

“We zouden in juni over de wagen moeten kunnen beschikken”, stelt een enthousiaste Arnaud Quédé, hoofd van het team uit Hoei. “In 2017 vieren we onze tiende verjaardag als tuner in de autosport en nu kregen we ook de kans om uit te breiden. Uiteraard gaan we ook verder in de VW Fun Cup, waar we tien wagens onder onze hoede hebben, maar het onder handen nemen van deze Audi wordt een nieuwe uitdaging.”

Het eerste doel van Stéphane Perrin is een deelname aan de 24 Uur van Dubai in 2018. Maar deze nieuwe wagen – in de meeste recente evolutie, dus met sequentiële versnellingsbak – zal uiteraard ook elders aan de start staan.

“Eerst en vooral willen onze RS 3 LMS onder de knie krijgen, tijdens een paar testdagen”, legt Arnaud uit. “Vervolgens willen we uiteraard ook een paar wedstrijden rijden en we zijn wel geïnteresseerd in de TCR Benelux, op voorwaarde dat we dat in de juiste omstandigheden kunnen doen. Als er rijders zijn die dat willen, onze Audi kan vanaf de tweede helft van het seizoen 2017 worden gehuurd en we staan vanzelfsprekend ook open voor ieder voorstel voor 2018.”