Steve Volders zal in elk geval zijn RX2 tonen in World RX in Spa-Francorchamps.

De kalender van het Belgisch kampioenschap rallycross telde aanvankelijk maar 4 wedstrijden, allemaal verreden op het Duivelsbergcircuit, aangevuld met een slotwedstrijd begin december op circuit Jules Tacheny in Mettet. Ondertussen heeft Bora de kalender uitgebreid tot 8 manches.

Op 2 juni zal het BK rallycross te gast zijn op de Estering in het Duitse Buxtehüde, waar deze keer niet samen met het Duits kampioenschap gereden zal worden. De Belgische wedstrijd is een afzonderlijk evenement op de omloop in de buurt van Hamburg. En op 23 juni trekt het Belgisch kampioenschap naar het Eurocircuit in Valkenswaard. Goed nieuws, want een samenwerking met het vlakbij gelegen Nederlandse circuit is voor de meeste rijders de interessantste oplossing.

Maar, het grote nieuws was de aankondiging aan de rijders dat er ook een wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap verreden zal worden op het gloednieuwe circuit van Spa-Francorchamps in het kader van het Wereldkampioenschap Rallycross. De Belgische wedstrijd zou op zaterdag 11 en zondag 12 mei verreden worden aansluitend op de internationale wedstrijd , telkens na 16h. Wordt vervolgd…

Mohammed ben Sulayem opende het rallycrosscircuit van Yas Marina.

Het Wereldkampioenschap Rallycross gaat trouwens van start op 5 en 6 april in Abu Dhabi. Afgelopen weekend opende Mohammed ben Sulayem, zelf 14-voudig rallykampioen van het Midden-Oosten en President van de Automobile and Touring Club of the United Arab Emirates, het gloednieuwe circuit op Yas Marina aan het stuur van een RX2-bolide van GRX Taneco, het team van Niclas Grönholm en Timur Timerzyanov. (HVO)