Kristof Bex won de slotwedstrijd op het Duivelsbergcircuit.

Op een kletsnat Duivelsbergcircuit werd afgelopen zondag de finale verreden van het Belgisch kampioenschap rallycross 2019. Het kampioenschap werd twee maanden eerder afgerond dan aangekondigd, omdat de slotwedstrijd die gepland was begin december in Mettet, in laatste instantie werd geannuleerd. Eerder dit seizoen werd ook al de wedstrijd in Spa-Francorchamps geschrapt. Kortom, het was geen onbewogen seizoen voor de Belgische rallycross.

Steven Maris, hier voor Stefanie Van Lingen, werd tweede met de S40 van kampioen Luc Maris.

Stefan Vaesen, altijd spectaculair, eindigde derde in het kampioenschap.

Op het Duivelsbergcircuit werd bij de Supernationals +2000cc zaterdagavond de titel al gevierd door Luc Maris. Na de schrapping van de slotmanche in Mettet kon hij niet meer bijgebeend worden. Hij gaf meteen zijn zitje door aan zoon Steven, die het op zondag mocht opnemen tegen Kristof Bex. De beide kemphanen wonnen hun halve finale. Kristof Bex liet de kans niet liggen om in de finale de maat te nemen van Steven Maris, die zijn start compleet miste, terwijl Stefanie Van Lingen haar BMW op de derde plaats parkeerde.

Kurt Lambers, hier voor Wojtowicz, had aan een vijfde plaats genoeg om de titel te veroveren.

Bij de tweeliters ging de titel naar Kurt Lambers met zijn BMW, al kwam hij deze keer in de regen niet verder dan een vijfde plaats. De dagzege ging naar een sterk rijdende Nick Neyens voor de Nederlander Ron Snoeck en Glenn Cools. Filip Wojtowicz eindigde op de vierde plaats, voor Kurt Lambers.

Nick Neyens won afgetekend de finale in SN-2000cc.

In Super 1600 had Steve Otzer in de finale genoeg aan de derde plaats om zijn Belgische titel te verlengen met zijn Citroën Saxo. De laatste wedstrijd van het seizoen werd gewonnen door Dennis Remans, die eerder op de dag hard in het decor ging na een duel met Otzer. Yves Teelen stuurde zijn Peugeot 208 naar de tweede plaats. (foto’s Johan Hendrickx)

Steve Otzer verlengde zijn titel in S1600.

 

De Nederlander Steven Van Nunspeet was de beste bij de X-Cross, waarin Ronnie Grauwels de titel veroverde.