Neen, de Marathon de la Route 2019, die zaterdagnamiddag in Nancy vertrok, is tot dusver absoluut geen gezondheidswandeling geworden, ondanks de prachtige landschappen waar de deelnemers doortrokken. Maandag, tussen Grenoble en Vals-les-Bains, kregen de deelnemers plots hagel, mist en regen op hun weg voorgeschoteld. ’s Morgens waren er vier RT’s af te werken, ‘s namiddags nog zes en rond 18u30 maakten de wagens hun opwachting in Vals-les-Bains, de bekende badstad in de Ardèche.

Op sportief vlak gaat alles prima en de verschillen zijn en blijven beperkt”, aldus Jean-François Devillers, verantwoordelijke van Trajectoire en organisator van de Marathon de la Route. “Over een afstand van 20 kilometer liggen er vaak amper anderhalf of twee punten tussen de besten, wat veel over hun expertise zegt. De minste en geringste fout betalen ze dus cash in het klassement. Deze maandag was als scherprechter aangekondigd en dat uiteraard omdat eens in Vals-les-Bains aangekomen, de deelnemers richting hun hotel trekken… voor de sleutels van de kamers om dan weer de wagen te nemen voor nog eens vijf proeven! De eerste deelnemers starten rond 21u00 en de aankomst is voorzien om één uur vannacht. Dinsdagochtend wordt de start gegeven om 8u00, voor een parcours via Saint-Bonnet-le-Froid, bekend uit de Rally van Monte-Carlo, maar ook proeven uit de rally Lyon-Charbonnières, en dan een aankomst in Beaune om 19u30. Rond de klok van 21u00 zouden we de uitslag dan moeten kennen.”

Na de pech van vorig seizoen namen Stéphane Blaise en Patrick Lienne (Porsche 911) de leiding van de Marathon de la Route op dag twee, tussen Besançon en Grenoble. Ook maandagavond waren zij nog steeds de leiders, alvorens de nacht in te trekken. Ze worden echter op de hielen gezeten door Yves Noelanders en Renaud Herman (Volvo PV544), maar ook door Michel Decremer en Yannick Albert (Opel Ascona) enkele punten verder en Yves en Benoît Deflandre (Porsche 911), net als Johnny Delhez en Robert Vandevorst (Ford Escort MK1). Zij zullen onderling uitmaken wie morgen als leider aan de slotdag begint.

Afspraak morgen voor de laatste geheimen van de Marathon de la Route 2019 die erg in de smaakt valt bij de deelnemers.