De 1000 Km van het Circuit Paul Ricard, de derde ronde van de Blancpain GT Series Endurance Cup, werd geen onverdeeld succes voor de Belgian Audi Club Team WRT. De Audi R8 LMS #1 de Dries Vanthoor, Alex Riberas en Christopher Mies eindigde in de top 5 tijdens de kwalificaties en een sterk presterende Vanthoor had de derde plaats in handen tijdens de eerste twee stints.

Maar bij de tweede pitstop begaf de koppeling en de leiders van het kampioenschap geraakten niet meer uit de pitlane. Omdat hun tegenstanders eveneens problemen kenden gaan Vanthoor-Riberas-Mies wel als eersten in de tussenstand naar de grootste wedstrijd van het jaar, de Total 24 Hours of Spa.

Op de andere « Belgische » Audi R8 LMS beleefden Stuart Leonard, Sheldon van der Linde en Frédéric Vervisch ook een moeilijke dag. Gestart vanop de 23e plaats nadat één van hun tijden geschrapt werd wegens het niet-respecteren van de Track Limits klom het #17 naar de 14e plaats met Stuart Leonard. Sheldon van der Linde zette de opmars verder en bereikte de 8e plaats. rang. Helaas verloor de wagen vermogen toen Frédéric Vervisch het stuur overnam voor de laatste twee uur waardoor de Audi naar de 12e plaats terugzakte.

Naast de leiding bij de piloten heeft de Belgian Audi Club Team WRT ook de tweede plaats in handen bij de teams.