Gezelligheid hoog in het vaandel voor de opener van de Belgian Oldtimers Trophy

Omdat de winter de oldtimers niet altijd gunstig gezind is zijn de maanden januari en februari in het algemeen zeer kalm wat de oriëntatierally’s betreft. Maar de komst van de lente betekent dat alles weer op gang komt. In maar hebben de liefhebbers overvloed aan keuze met op 4 weekends niet minder dan 5 ritten die tellen voor verschillende challenges, 2 « losse » wedstrijden en 2 wedstrijden niet ver over de grens.

Een van deze riten vindt plaats op 11 maart: de Boucles du Pays Vert georganiseerd door de sympathieke Benoît Stephenne en zijn team vormt een echte must. Nadat vorig jaar de 10e editie gevierd werd maakt de Boucles du Pays Vert opnieuw deel uit van de Challenge BOT. De start en aankomst liggen nog steeds aan de Moulin de la Hunelle, 90 Rue d’Ath, in Chièvres (streek van Ath).

Het is een navigatie- en oriëntatieparcours voor klassieke wagens. Twee categorieën worden aangeboden: Balade en Navigatie.

De Navigatie categorie is gericht op specialisten van de oriëntatierally’s. Het roadbook is dus samengesteld is verschillende navigatietechnieken (bol-pijl met afstand, kaarten, letterlijke nota’s…).

De Balade categorie is eenvoudiger richt zich tot wie zich het hoofd niet wil breken en mensen die dit type wedstrijd ontdekken. Het roadbook bestaat enkele uit bol-pijl met talrijke indicaties.

Het parcours is ongeveer 200 km lang (100% asfalt). Alle inlichtingen op www.boucles-pays-vert.be.

De sluitingsdatum voor de inschrijvingen van deze zeer goed georganiseerde wedstrijd ligt op 5 maart, aarzel dus niet om de formaliteiten te vervullen.

De Boucles du Pays Vert vormt de eerste manche van de Belgian Oldtimers Trophy, een challenge die de laatste jaren steeds meer succes kent. De challenge bestaat uit 7 wedstrijden, en die zijn niet van de minsten. De organisatoren besteden aandacht aan een aangename verwelkoming en goede wegen die zorgvuldig gekozen werden in enkele prachtige regio’s die ons land rijk is.

Kalender van de BOT (Belgian Oldtimers Trophy)
11/3 Boucles du Pays Vert (Chièvres)
21/4 HaBraNa Tour (Gosselies)
1/7   Route des Contrebandiers (Cerfontaine)
23/9 Ronde WaPi
13/10 Wallonie Classic Tour (Han-sur-Lesse)

Meer info op www.belgian-oldtimers-trophy.be