Na enkele opmerkelijke optredens in 2016 en 2017 met een Ford Fiesta R5 van Team Floral zal Adrian Fernémont dit seizoen de Skoda Fabia R5 van SAN Mazuin besturen. Met de door Racing Technology ingezette wagen zal de Namenaar aan de vier Waalse manches van het Belgian Rally Championship deelnemen.

« De Spa Rally wordt onze eerste wedstrijd van het seizoen », kondigt Adrian aan. « Daarna nemen we ook deel aan de Rallye de Wallonie, de East Belgian Rally en de Condroz Rally. Met mijn copiloot Samuel Maillen hoop ik nog twee wedstrijden aan het programma te kunnen toevoegen: de TAC Rally en de Omloop van Vlaanderen. Momenteel is de kans zeer klein dat we er aan de start zullen staan, alles hangt af van eventuele toekomstige sponsors, maar we werken eraan. »

Voor het duo Fernémont-Maillen betekent de samenwerking met Racing Technlogy de gelegenheid om met een structuur uit eigen streek te werken. « Een piloot uit Namen, met een wagen geprepareerd in Namen, dat is leuk en motiverend. », lacht Adrian. « Omdat we kunnen rekenen op de steun van talrijke partners uit onze streek had iedereen hetzelfde doel voor ogen. En het klikte meteen met het team dat zeer professioneel te werk gaat, wat ik zelf kon vaststellen toen ik met de Fabia R5 deelnam aan de Rallysprint van Hailot in 2015. Tijdens deze wedstrijd besefte ik dat het moeilijker is het maximum te halen uit de Skoda dan uit de Ford, maar hij is ook sneller als je hem onder de knie hebt. Er zal dus wat aanpassingstijd bij komen kijken vooraleer we het potentieel volledig kunnen benutten, maar ik denk dat het een goede keuze is! »

 

Ondanks zijn beperkte ervaring met zijn nieuwe wagen toont Adrian zich ambitieus. « Spa en East Belgian worden testsessies op ware grootte voor de twee grote doelen van het seizoen, de Wallonie en de Condroz. We hopen beter te doen dan vorig jaar en op het podium te eindigen! Ik blijf wel met de voeten op de grond want de tenoren van het kampioenschap zullen moeilijk bij te houden zijn. Het heeft geen nut op onmogelijke resultaten te mikken, het doel is aan alle voorziene wedstrijden deel te nemen », nuanceert hij.

Adrian Fernémont en Samuel Maillen kijken uit naar het begin van een nieuw avontuur in Spa op 9 en 10 maar. « Maar eerste wil ik Team Floral bedanken voor het uitstekende werk waardoor ik kon evolueren tot in de koninginnenklasse in België. Ik hou er zeer goede herinneringen aan over! Bedankt ook aan SAN Mazuin, 2VD, Speed Magazine, Pirelli, XL Group, WANACOM, Socogetra, Déom en Loxam, zonder wie die project niet mogelijk zou zijn… », sluit Adrian Fernémont af.