De eerste manche van het Europees Kampioenschap Rally was bijzonder spannend!

Kajetan Kajetanowicz had nog maar net de leiding overgenomen op KP4 of hij ging van de baan in de daaropvolgende proef zwaar van de baan met zijn Ford Fiesta R5.

De eerste plaats belandde zo in de handen van Alexey Lukyanuk die gevolgd werd door twee lokale piloten die volop met elkaar in duel gingen: Bruno Magalhaes (Skoda) et Ricardo Moura (Fiesta).

In tegenstelling tot zijn tegenstanders bleef Bruno Magalhaes foutloos (Grégory Lenormand/DPPI)

Op de elfde proef was het de beurt aan Lukyanuk om zoals vele anderen in de fout te gaan. De Rus beschadigde zijn stuurinrichting op een steen aan de koord van een bocht. Achter hem reden talrijke piloten ook schade of een lekke band op. Dat was het geval voor onder anderen Sirmacis (Skoda), Suarez (Peugeot) en Gryazin (Skoda).

De laatste proeven zorgden voor nog meer brokken met de opgaves van Moura, Von Thurn und Taxis (sortie) en Cerny (sortie). Uiteindelijk haalde Magalhaes het met zijn Skoda Fabia R5 voor een andere Fabia bestuurd door Marijan Griebel, winnaar in Junior U28. Het podium werd vervolledigd door Josh Moffett (Fiesta) die José Maria Lopez (Peugeot) en Nikolay Gryazin (Skoda) achter zich liet.

Zege in U28 en tweede plaats algemeen voor Marijan Griebel (Grégory Lenormand / DPPI)