Zes proeven stonden op het programma van de laatste etappe van de Rally di Roma Capitale, de voorlaatste manche van het Europees Kampioenschap Rally. En de leidersplaats wisselde vier maal van eigenaar…

Tussen de Ford Fiesta R5’s van Bryan Bouffier en Kajetan Kajetanowicz was het duel enorm spannend. Kajto nam ‘s ochtends meteen de leiding terug en beëindigde de eerste ronde van drie proeven met 3″3 voorsprong op de Fransman.

Bryan Bouffier behaalde de overwinning op de valreep! (foto Jorge Cunha / DPPI)

Maar Bouffier was nog niet uitgeteld en heroverde de eerste plaats bij de tweede doortocht op de 30 km van Cave-Rocca – San Stefano. Na de volgende proef was het opnieuw de Pool aan kop en Kajto sneed de laatste proef als leider aan met een minieme voorsprong van vijf tienden…

Met een snelste tijd, acht tienden sneller dan de Lotos piloot, was de overwinning voor Bouffier! Zijn tweede ERC zege dit jaar na zijn winst in Polen.

Bruno Magalhaes hield de derde podiumplaats vast met zijn Skoda Fabia R5 en vervolledigde het podium.

Verdiende podiumplaats voor Bruno Magalhaes in Italië (Foto Grégory Lenormand / DPPI)

In ERC Junior U28 haalde Jan Cerny het van Nikolay Gryazin. De Peugeot piloten gaven beiden zaterdag op. In ERC Junior U27, waar Sébastien Bédoret te vroeg tot de opgave gedwongen werd, was de zege weggelegd voor de Peugeot 208 R2 van Filip Mares die de officiële Opel Adam R2’s achter zich liet.

De strijd om de Europese titel zal in Letland beslecht worden tussen Kajetanowicz en Magalhaes. Voor Lukyanuk is het afgelopen. De Rus crashte zaterdagavond terwijl hij aan de leiding en ging zondag niet meer van start en maak mathematisch geen kans meer op de ERC kroon.