De prijsuitreiking van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux vormde niet enkele de gelegenheid om terug te blikken op het afgelopen seizoen. Het ging ook – en vooral – over de toekomst van het kampioenschap, dat voortaan als Porsche Carrera Cup Benelux door het leven gaat. “We hebben het nieuwe logo aan onze deelnemers voorgesteld”, lacht Series Manager Steven Stichelbout. “We konden meteen vaststellen hoezeer ze ons enthousiasme voor de toekomst delen. Dat we voortaan een Carrera Cup zijn maakt ons enorm trots en bewijst dat onze inspanningen door Porsche AG worden erkend. Dit is het resultaat van een nauwe samenwerking. Het moederhuis wist onze striktheid op sportief en technisch vlak wel te waarderen, net zoals ons dynamisme, met onder andere ons Junior Program en Junior Recruitment Program. Maar als we volgend jaar Porsche Carrera Cup Benelux worden, dan is dat ook en vooral te danken aan de trouwe rijders en teams die ons er toe hebben aangezet steeds beter te worden. We hielden er dan ook aan om ze tijdens deze avond te bedanken!”

Op basis van de kalender 2019 die vrijdagavond werd voorgesteld kunnen we nu al stellen dat de Porsche Carrera Cup Benelux volgend jaar de ingeslagen succesvolle weg zal verder zetten, met zes meetings in kader van prestigieuze raceweekends. Het seizoen begint in het kader van de voorlaatste manche van het Super Season van de FIA WEC op het circuit van Spa-Francorchamps en eindigt in Barcelona, als voorprogramma van de Blancpain GT Series. Onderweg wordt het seizoen gekleurd door drie meetings met de DTM (Zolder, Assen en de Nürbrugring) en de Pinksterraces in Zandvoort. Noteren we nog dat de rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux twee keer (in Spa en Barcelona) het gezelschap krijgen van hun collega’s van de Franse Cup.

“Onze rijders zijn heel tevreden met deze kalender”, stelt een verheugde Steven Stichelbout. “Met twee nieuwe circuits (Assen en de Nürburgring), een eerste uitstap naar Duitsland en races die deel uitmaken van populaire meetings wordt de Porsche Carrera Cup Benelux eens te meer heel aantrekkelijk!”

Kalender 2019

1. 3-4 mei: FIA WEC Spa*

2.  17-19 mei: DTM Zolder

3. 7-9 juni: Pinksterraces Zandvoort

4. 19-21 juli: DTM Assen

5. 13-15 september: DTM Nürburgring

6. 28-29 september: Blancpain GT Series Barcelona*

*in samenwerking met de Carrera Cup France

Bron: Persbericht