Nog meer goed nieuws voor het Belgian Rally Championship 2018. Op een tiental dagen van de eerste wedstrijd van het seizoen in Landen komt ook Cédric Cherain voor de dag met zijn plannen: « Ik kan bevestigen dat ik samen met Filip Cuvelier het kampioenschap zullen aanvatten met een Skoda Fabia R5 van HK Racing. Momenteel staan Landen en Spa op het programma, maar de bedoeling is om zes wedstrijden te rijden: Wallonie, Ieper, East Belgian Rally en Condroz staan ook op de lijst, in functie van de resultaten in de loop van het seizoen. »

Cherain werkte al eerder samen met het Italiaanse team HK Racing tijdens de Spa Rally in 2016. « Toen moeste we snel opgeven, maar het team komt terug op revanche te nemen. Die gelegenheid krijgen we dus in Landen. We moeten uiteraard rekening houden met Kris Princen en Vincent Verschueren, meer samen met Filip kunnen we in Landen een goede zaak doen… De Skoda blijft de beste wagen in de R5 categorie. Hij moet anders bestuurd worden dan de DS die ik vorig jaar bestuurde. Het is een uitstekende wagen en ik heb er de East Belgian Rally mee gewonnen tegenover Freddy Loix en ik liet Craig Breen achter me in de Condroz 2016 tot ik moest opgeven … »

Filip Cuvelier, die voor het eerst plaats nam naast Cédric Cherain in de Barum Rally 2016 verheugt zich erop om opnieuw naast de Luikenaar plaats te nemen: « In de Barum las ik voor het eerst de nota’s in het Frans en de samenwerking met Cédric verliep meteen perfect », legt hij uit. « Dit Skoda R5 project met een piloot als Cédric motiveert me enorm. We zullen alles zo goed mogelijk aanpakken en hebben overigens het nummer 1 aangevraagd voor dit seizoen. Vincent Verschueren koos ervoor om opnieuw met nummer 46 op pad te gaan en wij zagen er een ideale manier in om onze doelen duidelijk te maken. »