De vervanging van Sébastien Loeb door Craig Breen in de lineup van Hyundai voor de komende Rally van Zweden heeft onrechtstreeks ook een effect op de Legend Boucles. Omdat Hyundai Motorsport de Ier liever niet elders actief zag op één week van de Zweedse WRC manche moest de RAC Spa op zoek naar een andere piloot voor de M3 Gr.A uit de ateliers van Mats van den Brand.

Het moet ergens geschreven zijn dat deze editie 2020 geen walk in the park zou worden”, aldus Pierre Delettre, de organisator. “We waren heel erg trots op ons trio Meeke-Breen-Hirvonen, maar als je met sterren van het WK werkt, weet je dat de plannen kunnen bijgestuurd worden. We wensen Craig Breen het allerbeste in Zweden… en zijn zelfs bereid hem wat… sneeuw te sturen.”

Samen met Nicolas Gilsoul, hebben we de afgelopen 36 uur hemel en aarde bewogen”, gaat Pierre Delettre verder. “We hebben heel wat rijders gecontacteerd, maar bij de een stond een exclusiviteitsclausule in het contract en bij de ander waren het vergaderingen of testen die hem of haar verhinderden om te komen. We hebben uiteindelijk besloten om ons vertrouwen te schenken aan de jonge Franse belofte Nicolas Ciamin, die in WRC3 voor het Belgische DG Sport Compétition uitkomt. Samen met Yannick Roche, zijn vaste ‘co’, was Ciamin verheugd met het voorstel en hij komt donderdagnamiddag naar Bastogne. Dit lijkt een beetje op de story van Bryan Bouffier twee jaar geleden en we weten allemaal hoe dat is afgelopen!”

Ciamin eindigde vorig weekend tweede in WRC3 in de Monte-Carlo Rally, maar zijn ervaring met historische wagens is zeer beperkt: “Dit voorstel is erg leuk en ik ben geflatteerd, zeker gezien de legendarische wagen waarmee ik zal starten. » verklaart Ciamin. « Ik wil me in Bastogne echt amuseren met de M3 Gr.A, want mijn enige ervaring met historische rallywagens … was aan het stuur van een Fiat Uno Turbo Gr.A ! Mijn vader heeft enige tijd een M3 Gr.A gehad en ik ken dus het potentieel van de machine. Zeker als de wagen uit handen komt van een preparateur als Mats van den Brand. Yannick en ik, we gaan ons amuseren!”

De decoratie van de M3 is een hommage aan de BMW 3.0 CSL van de onlangs overleden preparateur Luigi waarmee Hugues de Fierlant en Jean Xhenceval de 24 Uur van Francorchamps op hun naam schreven in 1975.