Het minste dat we kunnen zeggen is dat Claudie Tanghe en Filip Cuvelier hun potentieel toonden in de 57ste ConXioN Omloop van Vlaanderen. De Ford Fiesta R5 van Renties draaide vlot mee in de kopgroep, maar dat blijkt niet uit het resultaat. De 15de plaats algemeen weerspiegelt geenszins de wedstrijd van Claudie en Filip.

Claudie herhaalde voor de start van de wedstrijd nog eens dat hij zich vooral wilde amuseren in Roeselare en hij werd op zijn wenken bediend. Wie van een uitdaging houdt, kreeg vrijdagavond waar voor zijn geld, want net nadat de teams vertrokken waren uit het servicepark, begon het fel te regenen. Op slicks kon Claudie de schade wonderwel beperken. In Beveren en Koolskamp klokte Tanghe twee keer de tweede tijd algemeen, op minder dan een seconde van de beste tijd.

« We staan na de eerste avond op de derde plaats op amper 3″3 van de leiders. Dat is een goede start, want ik heb me helemaal niet geforceerd. We hadden voor de start gekozen voor een medium zachte band. Een voorzichtige keuze, ingegeven door het feit dat het asfalt hier erg glad is. Ik hoopte met die zachte compound meer grip en vertrouwen te vinden. In de regen waren die banden veel beter dan de harde rubbers die de meeste collega’s hadden gemonteerd, » vertelde Claudie, die zich zaterdag wilde handhaven in de Top 5.

Renties_OMLOOP16__DM__003

Helaas, op de tweede proef van de tweede dag sloeg de pechduivel toe. De Renties Ford Fiesta R6 Evo reed lek vooraan en bij het couperen werd het stuurhuis beschadigd.

« Een R5 is niet te besturen zonder stuurbekrachtiging, al zeker niet met een lekke band vooraan. We hebben het wiel gewisseld in Houthulst, maar de volgende twee proeven moesten we ook nog afwerken met dat kapot stuurhuis. Het kost ons in totaal 9 minuten, » aldus Claudie, die vanaf dat ogenblk enkel nog voor het spektakel reed. « We hebben de toeschouwers wat waar voor hun geld gegeven. »

Uiteindelijk eindigden Claudie Tanghe en Filip Cuvelier op de 15de plaats van deze 57ste ConXioN Omloop van Vlaanderen, gewonnen door Chris Van Woensel.