Afgelopen weekend reed de Renties Ford Fiesta R5 Evo, bijgestaan door Team Floral, de Barum Rally in het Tsjechische Zlin. Cédric Cherain en Filip Cuvelier, die voor het eerst een duo vormden, eindigden op de 9de plaats. Dit weekend is het weer de beurt aan Claudie Tanghe om de Ford Fiesta R5 Evo van Renties over de klassementsproeven te sturen. In de ConXioN Omloop van Vlaanderen behoort de Renties-bemanning tot de outsiders voor de zege, al blijft Claudie Tanghe liever voorzichtig in zijn voorspellingen.

TangheC 1606 CuvelierF Fiesta R5 Ypr (JLi) 40

« Voor mij is het belangrijkste dat we ons amuseren. Als dat het geval is, dan volgen de resultaten vanzelf, » lacht Claudie. « Het plezier, dat was ook een van de redenen voor mij om de Barum niet te rijden. Twee grote rally’s op een week tijd rijden, dan kan je niet optimaal genieten van de wedstrijd. Bovendien wil ik zeker de wedstrijden rijden die essentieel zijn voor Renties, waaronder Kortrijk. De Barum zou een serieuze hap uit mijn budget betekend hebben, terwijl ik liever de West-Vlaamse rally’s in goede omstandigheden wil afwerken, » vertelt Claudie Tanghe.

Sinds Ieper is de Fiesta R5 een « Evo », geschoeid op Michelins. Dat maakt volgens de Komense drukker een wereld van verschil.

« Door het extra vermogen kan je de wagen in de toeren houden en op het gas de hoek om zetten. De eerste versie van de Fiesta R5 viel op die momenten dood, » besluit Claudie Tanghe, die dit weekend voor een Top 5 wil gaan. « Het parcours van de ConXioN Omloop van Vlaanderen is niet mijn lievelingsparcours, maar een makkelijk parcours is het zeker niet, want op veel proeven ligt de snelheid erg hoog. Het zal ongetwijfeld een spannende strijd worden met de andere R5’s. »

© Photo’s Alexis Bernard & Jo Lillini