Het gaat er stevig aan toe in de Dakar 2018. De 296 km lange derde etappe tussen Pisco en San Juan de Marcona, die grotendeels in de duinen gereden werd, zorgde opnieuw voor brokken.

Het voornaamste slachtoffer was Nani Roma die uit de wedstrijd verdween nadat hij overkop ging met zijn Mini 4×4 op enkele kilometers van de aankomst. De grootste hoop van Mini op een goede resultaat ligt er dus uit…

Het was duidelijk niet de dag van Mini want Mikko Hirvonen verloor meer dan twee uur. Na de opgave van Menzies en de aanrijding van Al-Rajhi is de kans op een goed resultaat verkeken voor de Buggies van X-Raid.

In deze etappe was de eerste leider van de rally, Nasser Al-Attiyah opnieuw de sterkste. Na een mindere dag in de tweede etappe haalde de Qatari de dagzege met 4’05 voorsprong op Stéphane Peterhansel, die een kwartet Peugeots aanvoerde want hij wed gevolgd door Sainz (6’07 »), Despres (7’43 ») en Loeb (8’34 »).

(Foto Overdrive Media)

De vier Peugeots werden gevolgd door de twee andere officiële Toyota’s, die van De Villiers (10’11 ») en Ten Brinke (22’42 »).

In de tussenstand neemt Peterhansel de leiding voor Despres (3’11 »), Al-Attiyah (7’43 »), Loeb (10’11 »), De Villiers (11’23 »), Sainz (14’47 »), Ten Brinke (31’18 ») en Terranova (35’19 »).

Samen met Stéphane Prévot staat de Chinees Yong Zhou op de 18e plaats, net achter de andere Toyota van de Nederlander Van Merksteijn.

(Foto Overdrive Media)