Fransman Julien Darras en Belg Jamie Vandenbalck zullen in de GT4 European Series het stuur delen van een Aston Martin Vantage. Het duo komt uit in de Silver Cup en gaat in 2019 voluit voor podiumplaatsen. Ze vervoegen Pascal Bachmann en Clément Seyler, die zich eerder al inschreven voor de Am Cup.
Twee maanden voor de start van de European GT4 Series op de Autodromo Nazionale di Monza beschikt het team van Street-Art Racing al over al zijn rijders. Na eind 2018 de Zwitser Pascal Bachmann (52 jaar) en de Luxemburger Clément Seyler (19 jaar) te hebben aangekondigd, kan de Belgische renstal nu bevestigen dat de tweede Aston Martin Vantage GT4 wordt toevertrouwd aan de jonge talenten Julien Darras (21 jaar) en Jamie Vandenbalck (22 jaar).

“Met de samenstelling van dit team hebben we ons doel bereikt”, stelt een verheugde Damien Hellebuyck, team manager van Street-Art Racing. “Zo zijn we in twee categorieën vertegenwoordigd: in Am Cup met Pascal en Clément, en in de Silver Cup met Julien en Jamie. Julien maakt al anderhalf jaar deel uit van onze familie en met Jamie hebben we opnieuw een Belgische rijder in onze rangen. We zijn er van overtuigd dat het duo een grote kans maakt om te schitteren in het algemene klassement, terwijl Pascal en Clément zich in de Am Cup in de kijker zouden moeten kunnen rijden. We kunnen haast niet wachten op de start van het seizoen!”

Voor de seizoensstart in Italië krijgt het team tijdens meerdere testdagen nog volop de gelegenheid om de nieuwe Aston Martin Vantage GT4 helemaal onder de knie te krijgen. “Samen met Maxime Martin, fabrieksrijder voor Aston Martin Racing en coach van onze rijders, organiseren we in februari ook nog een teambuildingsessie”, stelt team principal Albert Bloem. “Ons team groeit gestaag, wordt ook steeds professioneler, en het seizoen 2019 wordt met de komst van twee nieuwe bolides een belangrijke stap.”

Julien Darras, die in 2017 al twee races en het volledige seizoen 2018 met Street-Art Racing afwerkte, neemt de rol van teamkapitein op zich. “Ik voel me letterlijk thuis bij Street-Art Racing”, stelt de rijder uit Pernes in Hauts-de-France. “Dit is een team dat tegelijk professioneel en hartelijk te werk gaat, waar oprechtheid en het samen verwezenlijken van een gemeenschappelijk doel hoog in het vaandel worden gedragen. De komst van Maxime Martin als coach is een ware buitenkans voor ons. Ik ben heel blij dat ik met Jamie een team kan vormen, en ik hoop dat we samen om podiumplaatsen in het algemene klassement kunnen strijden. Ik kon de nieuwe Aston Martin Vantage GT4 al tijdens de ontwikkelingsfase van de auto even aan de tand voelen en ik heb mijn hartje kunnen ophalen! In vergelijking met het vorige model lijkt de auto me heel wat preciezer, zeker met de scherpe voortrein. Samen met het team moeten we nu hard werken om zo snel mogelijk de juiste afstellingen te vinden. Ik kan haast niet wachten om opnieuw achter het stuur te kruipen!”

Na met KTM en BMW drie seizoenen in de European GT4 Series te hebben afgewerkt wordt Jamie Vandenbalck de teammaat van de Fransman. “Het seizoen 2018 beantwoordde niet aan mijn verwachtingen en dus ging ik op zoek om in 2019 in een goede context te kunnen rijden”, legt de Leuvenaar uit. “Ik denk dat ik die context bij Street-Art Racing wel gevonden heb. Maxime Martin als coach wordt een voordeel voor ons. Ik ben er zeker van dat ik heel wat van hem kan leren, niet alleen wat betreft mijn rijstijl, maar ook voor het afstellen van de wagen en de voorbereiding op de races. Ik wil dat alles omzetten in goede resultaten en ik hoop dat we in staat zullen zijn om races te winnen. De voorbereiding op het seizoen wordt in ieder geval heel belangrijk en ik kijk er al naar uit om iedereen tijdens de teambuilding beter te leren kennen. In Monza zullen we er helemaal klaar voor zijn, én hypergemotiveerd!”

Noteren we nog dat Street-Art Racing zijn drie jonge wolven (Clément Seyler, Jamie Vandenbalck en Julien Darras) heeft ingeschreven voor de selectie van de AMR Driver Academy. De rijders zullen in februari door de leiding van het Britse merk worden geëvalueerd, in de hoop al vanaf 2019 deel uit te kunnen maken van de Academy.

Bron: Persbericht