Zoals een instortend kaartenhuisje vallen de afgelastingen en uitstellingen door het Coronavirus uit de lucht in de autosport. Er kan een boek gepubliceerd worden met de ontelbare persberichten die ons bereiken. Hieronder een overzicht van de maatregelen in de autosport:

F1 : Grote Prijzen van Bahrein en Vietnam uitgesteld, Nederland en Spanje twijfelachtig. De FIA heeft een stop van de GP’s aangekondigd tot eind mei, wat een uitstelling van de laatste twee wedstrijden zou betekenen. Het seizoen zou dus starten in Monaco.

WRC : Argentinië uitgesteld, Sardinië mogelijk ook.

WEC : 1000 km van Sebring afgelast.

Formula E: Geen ePrix tot midden-mei.

IMSA : 12U van Sebring naar november verplaatst als seizoensafsluiter.

IndyCar : De eerste vier races van het seizoen (St-Petersburg, Barber, Long Beach en Austin) geschrapt.

NASCAR : Atlanta en Miami Homestead uitgesteld.

NWES : De meeting van Valencia wordt uitgesteld naar 31 oktober en 1 november. Eerste manche voorzien op Brands Hatch op 6 en 7 juni.

WTCR : De Hungaroring, die het seizoen zou openen, vervalt. Eurosport Events zoekt een oplossing, eventueel door de meeting op Motorland Aragon begin juli te vervangen. De Nürburgring en de Slovakiaring worden van nabij opgevolgd…

GT World : Zoals eerder aangekondigt vervalt de race op Monza van GT World Challenge die vervangen wordt door Barcelona in oktober. De Formule Renault Eurocup, dit hetzelfde weekend actief zou zijn, verhuist naar Hockenheim.

ERC : Rally van de Azoren en Cyprus uitgesteld.

ELMS : Meetings van Barcelona en Monza uitgesteld.

VW Fun Cup : 8U van Mettet verplaatst naar later in het jaar. Het seizoen zou beginnen met de 8U van Assen op 25-26 april. De Franse Fun Cup stelt zijn eerste twe manches (Le Mans en Dijon) uit.

BGDC : Door de opschorting van de activiteiten op het Circuit van Zolder tot 3 april wordt de Terlaemen 200 later dit jaar gereden. De volgende manche is Magny Cours in het weekend van 24 mei. Zelfde verhaal voor de 2CV/C1 Racing Cup.

VAS & ASAF : Geen enkele wedstrijd tot 3 april.

Frankrijk : Coupes de Pâques de Nogaro (GT4 FFSA) uitgesteld, net als de opening van de TTE en de Ultimate Cup. De eerste twee Peugeot Sport meetings in Val de Vienne en Lédenon (Gard) worden verplaatst naar 16-18 oktober en 20-22 november.

Il faut évidemment bien garder à l’esprit que d’autres annulations/reports pourraient tomber si la pandémie ne ralentit pas et si les autorités imposent de nouvelles mesures…