Dit weekend wordt het Belgian Endurance Championship Belcar 2017,  of kortweg Belcar, eveneens op gang geschoten op het circuit van Francorchamps.

Het deelnemersveld oogt goed gevuld en de strijd kondigt zich spannend aan… Na een bijna foutloos parcours van de Deldiche Racing Norma vorig jaar met vier overwinningen op vijf races hebben verschillende teams ook hun oog laten vallen op de Proto klasse. De broers Thiers ruilen hun Ferrari in voor een fonkelnieuwe Norma. Zij zullen in Belcar 2 de strijd aangaan met de Norma van McDonald’s Racing, de Wolfs van PK Carsport en Euroracing, de Radical van Oracle Cars, en niet te vergeten de Sakers (Lefevere en Roskam) uit Belcar 3.

In Belcar 1 lijkt hij een Porsche gevecht te worden tussen de exemplaren van MExT Racing, Speedlover, EMG en Belgium Racing. In Belcar 4 kunnen we nu al rekenen op de aanwezigheid van de BMW’s van Euroracing en EMG. PG Motorsport van zijn kant kondigt een Porsche Cayman aan in de categorie Belcar 3.

Vorig jaar greep QSR nipt naast de titel in Belcar 5, en dit jaar mikken ze op een klinkende revanche. In de klasse Belcar 5 zal dit team het opnemen Convents Racing en Skylimit Yokohama, terwijl hetzelfde QSR en Baelus een BMW M235i Cup inzet in Belcar 3

Hieronder kan u de per categorie gerangschikte deelnemerslijst bekijken, die door de organisator vrijgegeven werd.