De startpositie zal ongetwijfeld esssentieel zijn dit weekend in de Rally van Finland. Het parcours werd grondig herzien en het vegen zal nog bepalender zijn dan in de vorige jaren nu er meer smalle stukken gebruikt worden, en ook de droogte heeft zijn werk gedaan in de streek van Jyväskylä.

Op de Shakedown vanochtend, die op een nieuw parcours gereden werd, was die startpositie al veelbepalend. De Hyundai’s en Toyota’s leken de efficiëntsten maar toch waren het de Citroën C3 WRC’s, die als laatsten van de WRC’s van start gingen, die zich het snelst toonden na de drie verplichte passages op de 4,26 lange proef.

Mads Ostberg was acht tienden sneller dan zijn teamgenoot Craig Breen.

Foto @World

Therry Neuville ging om 8u00 als eerste van start en moest zich met de zesde tijd op 1″8 tevreden stellen. Met zijn Fiesta WRC uitgerust met de nieuwe aero kit en een hoorbare motorevolutie waarover de andere Ford piloten niet beschikken deed Sébastien Ogier niet beter dan de negende tijd.

Achter de twee Citroën’s zette Jari-Matti Latvala de derde tijd neer, voor zijn teamgenoot Ott Tänak die bij de eerste doortocht in de fout ging.