Sinds de lancering van het kampioenschap in 2011 vormt de Blancpain GT Series het hoofdprogramma van Belgian Audi Club Team WRT. In acht seizoenen behaalde WRT niet minder dan 22 titels… en het hoopt dit jaar zijn palmares nog uit te breiden.

De ploeg van Vincent Vosse zal drie nieuwe Audi R8 LMS Evo’s inzetten in de Blancpain GT Series Endurance Cup en vier in de Blancpain GT World Challenge Europe, de nieuwe naam van de Sprint Cup.

De bemanningen voor de Blancpain GT World Challenge Europe:

#1  Ezequiel Pérez Companc (AR) – Dries Vanthoor (BE)  Pro
#2  Charles Weerts (BE) – Christopher Mies (DE)  Pro
#10  Oscar Tunjo (CO) – Rik Breukers (NL)  Silver
#17  Shae Davies (AU) – Tom Gamble (UK)  Silver

De rijders in de Blancpain GT Series Endurance Cup:

#2  Álex Riberas (ES) – Ezequiel Pérez Companc (AR) – Dries Vanthoor (BE)  Pro
#10  Charles Weerts (BE)– Rik Breukers (NL) – Ricardo Sánchez (MX)  Silver
#17  Shae Davies (AU) – Paul Petit (FR) – Alex MacDowall (UK)  Silver

Naast het Blancpain GT Series programma zal Team WRT ook van de partij zijn in de California 8 Hours op Laguna Seca (30 maart met het trio Dries Vanthoor-Frédéric Vervisch-Christopher Haase). De andere races van de Intercontinental GT Challenge zouden later aan het programma toegevoegd kunnen worden. Opgenomen in de kalender van de 24H Series zullen de 12U van Spa ook een WRT Audi aan de start krijgen met Stanislav Minsky, Steijn Schothorst en Marco Seefried aan het stuur. Er staan ook nog drie manches van de VLN Langstreckenmeisterschaft op het programma met drie Franse piloten: François Perodo, Mathieu Vaxivière en Emmanuel Collard.