Jourdan Serderidis en Yannick Neuville zullen er zijn

Jourdan Serderidis devrait étrenner sa DS 3 WRC au Luxembourg. (photo MSD/Miroir)

Jourdan Serderidis zal in Luxemburg het vuurdoop geven aan zijn DS 3 WRC. (foto MSD/Miroir)

Na een sabbatjaar verrijst de Rally van Luxemburg uit zijn as dankzij een nieuw organisatiecomité gebaseerd op de nieuwe Ecurie Roude Léiw. Ze zullen samenwerken met de Ecurie Bayard. De Rallye Letzebuerg (Luxemburg in het plaatselijke dialect) 2016 staat op 7 en 8 oktober op het programma. Het rallycentrum zal zich in Hosingen bevinden, in het noorden van het Groothertogdom.

160813 BouillonH 1210 DrieskensD Fiesta R2 Lux (jcg 159)

Het programma op dit moment:
– vrijdag 7/10: verkenningen, keuring en shakedown
– zaterdag 8/10: 2 keer 4 proeven voor +/- 125 km tegen de chrono

Ondanks de laattijdige aankondiging, zal de wedstrijd meetellen voor de Euro Rally Trophy. Piloten die geen RACB of FIA licentie hebben, kunnen met een dagvergunning rijden wanneer ze een medisch attest kunnen voorleggen waarop staat dat ze geschikt zijn om te rijden.

Déjà présent en 2014, Jonas Langenakens remettra le couvert au Luxembourg. (photo A. Bernard)

Jonas Langenakens was in 2014 van de partij in Luxembourg. (foto A. Bernard)

Jourdan Serderidis heeft ons zijn deelname al bevestigd, met de DS 3 WRC die hij gekocht heeft. Hij zal genavigeerd worden door Lara Vanneste, die al twee jaar in Luxemburg woont. Normaal gezien zal Yannick Neuville ook van de partij zijn. Jonas Langenakens waarschijnlijk ook, samen met Kenneth Delvaux en zijn vertrouwde Lancer Evo 9. Ongetwijfeld zullen nog heel wat andere Belgen zich willen amuseren op dit prachtige parcours.

In tegenstelling tot wat sommigen aanmelden zal Gilles Schammel de winnaar van de laatste editie in 2014, helaas niet van de partij zijn.

Meer info op www.rallye.lu of op de facebook pagina https://www.facebook.com/rallyedeluxembourg/?fref=ts