Het ongewoon warme weer in de streek van Värmland en net over de grens in Noorwegen deed twijfels rijzen over het al dan niet plaatsvinden van de Rally van Zweden, de enige 100% winterrally op de kalender. Timo Rautiainen, in zijn rol als sportief afgevaardigde van de FIA, inspecteerde de proeven en stelde een aangepaste versie van het parcours voor die door de organisatoren, de FIA, de promotor en de deelnemende constructeurs aanvaard werd.

 

De rally zal zoals voorzien over vier dagen plaatsvinden en ondanks een vermindering van het aantal wedstrijdkilometers van 300 naar 180 km zullen de volledige punten toegekend worden.

 

De rally begint donderdagavond met de traditionele startceremonie op de paardenrenbaan van Karlstad. Vrijdag trekt de wedstrijd even Noorwegen in met de proeven van Hof-Finnskog en Finnskogen, alvorens de grens over de steken voor Nyckelvattnet in Zweden. De tweede doortocht wordt over deze proeven wordt geannuleerd voor vrijdag en de dag wordt afgesloten met de KP van Torsby die bij het servicepark eindigt.

 

De proeven die zaterdag voorzien waren vervallen allemaal en worden vervangen door een tweede passage over de proeven van vrijdag.

Zondag wordt Torsby geschrapt maar blijven de twee doortochten op Likenas behouden, waarbij de tweede keer het decor vormt voor de Power Stage.