Luc Maris op weg naar de titel, voor Kristof Bex.

De zesde manche van het Belgisch kampioenschap Rallycross bleef afgelopen zondag beslissend in de titelrace. De kampioenen zijn gekend, nog voor de finalewedstrijd in oktober, die dit jaar niet verplicht meegeteld moet worden in de eindafrekening.

Bert Bosmans bekroonde een sterke wedstrijd met de derde plaats.

Bij de grote kanonnen, bij gebrek aan Supercars is dit seizoen die rol weggelegd voor de Supernationals +2 liter, stond de titelstrijd in het teken van het duel tussen Luc Maris, de leider in de tussenstand, en Kristof Bex. Maris liet zich deze keer niet op een foutje betrappen. Hij was de snelste en toen Bert Bosmans zijn concurrent Kristof Bex even achter zich kon houden, moest Bex definitief de rol lossen. In de slotfase kon Bex nog doorstoten naar de tweede plaats, maar de overwinning en de titel moest hij aan Luc Maris laten, die een erg knap en regelmatig seizoen bekroonde met de titel. Bert Bosmans werd derde, voor Stefan Vaesen en Steve Volders.

Martijn Vanhove, hier in de tang tussen Woytowicz en Snoeck, kreeg de zege niet cadeau.

Bij de tweeliters haalde Kurt Lambers de finale niet, waardoor hij de weg naar de titel opende voor Martijn Vanhove. De BMW-rijder kreeg flink weerwerk van Volvo C30 van de Pool Wojtowicz, die tweede werd, voor de Nederlander Ron Snoeck met zijn Volvo. Glenn Cools, de snelste in de reeksen, moest door technische problemen afhaken in de halve finale.

Steve Otzer vierde zijn titel op gepaste wijze met een overwinning.

In Super 1600 had Steve Otzer zijn titel vorige maand al veilig gesteld. Ook deze keer stond er geen maat op de Citroën Saxo-rijder. Van den Branden werd tweede, voor Yves Teelen. (HVO)

Foto’s Johan Hendrickx