Na een eerste kennismaking vorig weekend in de Leptines Rally nam Achiel Boxoen deze maandag opnieuw het stuur van de nieuwe Skoda R5 van het nieuwe SXM team. De test vond plaats in Bois-et-Borsu op een proef die vaak gebruik wordt als voorbereiding op de Condroz Rally.

Voor Skoda vormde dit de gelegenheid om de (mooie) kleuren van de officiële Fabia R5 te onthullen, en eveneens op formele wijze hun nieuwe piloot aan de media voor te stellen.

Deze zaterdag zullen Achiel Boxoen en Jasper Vermeulen aan de start staan van hun eerste BRC rally met een R5, de Sezoensrally. « Mijn enige doel is de wedstrijd uitrijden » geeft de jonge piloot toe die door Skoda Belgium en Freddy Loix gekozen werd om deze laatste op te volgen. « Zoals iedere piloot zal ik uiteraard zin hebben om de tijden te bekijken, maar ik weet niet of het team me die zal geven. Vorige week reed ik nagenoeg de volledige Leptines Rally zonder enig idee te hebben van mijn tijden… En het was beter zo. Ik ben hier om te leren, stelselmatig. »

Freddy Loix speelt zijn nieuwe rol als coach perfect en wil vooral geen druk op de schouders van zijn nieuwe beschermeling leggen. « We hebben anderhalf jaar om te slagen. We hebben besloten zo snel mogelijk naar de R5 over te stappen, onder meer omdat Achiel zo sneller zal bijleren. En met de Skoda beschikt hij over de beste wagen om rally’s uit te rijden. In Bocholt wil ik alleen maar dat Achiel aan de meet staat. Dit jaar zijn er niet echt doelen op het vlak van resultaten ; dat is voor volgend jaar. Afhankelijk van het verloop van de rally’s en de tests zullen we doelen eventueel aanpassen. »

Foto’s Jérôme Deskeuvre