6 plaatsen ipv. 7, maar verzorgde kwaliteit en feeling

Mazda heeft een eerste beeld vrijgegeven van zijn toekomstig SUV topmodel, de CX-8. Op het eerste zich lijkt hij kwa stijl in staat te rivaliseren met de Jaguar F-Pace in het segment van grote de SUV’s die zelden elegant zijn. (door Bernard Verstraete)

Volgens de aankondiging van Mazda moet de CX-8 een nieuw type crossover worden voor wie kwaliteit hoog in het vaandel draagt en meer dan 5 plaatsen nodig heeft. De technische fiche kondigt echter 6/7 plaatsen aan, wat laat vermoeden dat de middelste plaats op de tweede rij niet al te ruim zal zijn. Mazda bevestigt wel dat volwassenen in alle comfort kunnen plaatsnemen op de derde rij.

Naast de stijl, die als doel heeft de jaren achter zich te laten zonder uit de mode te geraken, biedt de Mazda CX-8 prestaties en een feeling aan het stuur die in verhouding liggen tot wat klanten verwachten van het Japanse merk. Er werd speciaal aandacht besteed aan de kwaliteit van de binnenafwerking en elk onderdeel werd specifiek gekozen voor zijn kwaliteit en kleur.

Mazda wil een merk worden dat een sterke emotionele band creëert met zjjn klanten en deze CX-8, die voor het einde van het jaar gecommercialiseerd wordt in Japan, dient als toonbeeld van de ontwikkeling van een gamma dat de gebruikers een hoog rijplezier biedt, gecombineerd met een hoog veiligheidsniveau en respect voor de natuur.

Enkele technische gegevens van de Mazda CX-8
Afmetingen (L/B/H): 4,900 x 1,840 x 1,730 m
Wielbasis: 2,930 m
Moto: 2.2 SKYACTIV-D (nieuwe generatie propere dieselmotor)
Transmissie: automatische SKYACTIV-Drive versnellingsbak met 6 verhoudingen