Na zijn zege in de Monte-Carlo Rally heeft Sébastien Ogier met zijn Citroën C3 WRC een tweede wedstrijd op zijn naam geschreven, de Rally van Mexico. De Fransman scoorde het maximum aantal punten want ook op de Power Stage was de titelverdediger de snelste.

Ott Tänak beperkte de schade met een tweede plaats die hij zondagochtend overnam van Elfyn Evans. De Britse Ford rijder eindigde wel derde en bezorgde zo M-Sport een eerste podiumplaats voor het jaar.

Ondanks een weekend vol problemen sleepte Thierry Neuville enkele waardevolle punten uit de brand op de vierde plaats. De Hyundai rijder pakte ook nog drie punten op de Power Stage. « Het was een moeilijk weekend », verklaarde Neuville. « We hebben geprobeerd de anderen te volgen maar we konden er niets tegen inbrengen. Er ontbrak telkens iets kleins waardoor de prestaties niet volgden. Zonder dat allemaal hadden we één of twee plaatsen kunnen winnen. Er is echt geen reden om te panikeren. Het was gewoon moeilijker dan in de Monte-Carlo en Zweden. We verliezen niet veel ten opzichte van Ogier en Tänak, het is niet catastrofaal. »

De Top 5 werd vervolledigd door Kris Meeke, die echter op een podiumplaats gehoopt had. De Noord-Ier bood ook zijn verontschuldingen aan het Citroën team aan nadat hij hen er eerder publiekelijk van verdacht ‘vuile spelletjes’ te spelen zodat Ogier voordeel kon halen uit de sortie van Lappi op KP10.

Achter Meeke volgde de winnaar in WRC-2, Benito Guerra (Skoda). Jari-Matti Latvala (Toyota) en Dani Sordo (Hyundai) eindigden achtste en negende in deze afvallingswedstrijd.