Voor de eerste keer in zijn jonge carrière mocht Denis Dupont proeven van de ‘Groene Hel’, ter gelegenheid van de Duitse manche van de FIA WTCR. Op de Nordschleife trok de vertegenwoordiger van het RACB National Team zich aan het stuur van zijn Audi RS 3 LMS meer dan behoorlijk uit de slag.

Zelfs voor wie over nogal wat ervaring beschikt is het onder de knie krijgen van de 25,378 km lange Nürburgring een uitdaging. Voor een jonge kerel die welgeteld zes ronden van het beruchte circuit heeft afgelegd is dat nog zacht uitgedrukt.

Toch wist Denis Dupont tijdens deze derde meeting van het wereldkampioenschap voor toerwagens beslag te leggen op twee twaalfde en één elfde plaats. “Ik denk dat het in zijn geheel genomen een positief resultaat is”, vat onze landgenoot samen.

“Hoewel ik op deze omloop heel weinig referentiepunten had, wist ik tijdens de kwalificaties voor de eerste race toch de zestiende tijd neer te zetten. In de wedstrijd zelf klom ik op naar de twaalfde plek. De hele meeting lang heb ik weinig fouten gemaakt en nogal wat van mijn concurrenten weten in te halen. In de tweede race vertrok ik als 21ste, om uiteindelijk op de elfde plek beslag te leggen. Ik denk dat we tijdens dit Duitse weekend een stap voorwaarts hebben gezet. Maar goed ook, want we hebben geen tijd om te lanterfanten. Volgende week zijn we al aan de slag in Zandvoort, een van de weinige circuits van het kampioenschap die ik goed ken.”