Weinig meeval voor Denis Dupont bij de tweede meeting van het FIA WTCR op de Hungaroring. Niet alleen technische problemen voor de vertegenwoordiger van het RACB National Team, maar hij kon ook vaststellen dat de Balance of Performance de Audi RS 3 LMS op deze bochtige omloop niet gunstig gezind was.

Na afgelopen winter enkele vruchtbare testen op het Hongaarse circuit te hebben afgewerkt hoopte onze landgenoot dat hij van zijn circuitkennis zou kunnen gebruik maken om mee te strijden in het koppeloton van dit hoogstaande kampioenschap.

“Jammer genoeg kreeg ik af te rekenen met nogal wat technische problemen, waardoor ik niet alles uit mijn bolide kon puren”, stelde Dupont. “Bovendien waren onze Audi’s het hele weekend lang in het nadeel, door een minder gunstige Balance of Performance. Ik heb een paar verschillende manieren geprobeerd om de boordstenen aan te snijden: via een vloeiende stijl, of net heel brutaal. Het resultaat was hetzelfde: de chrono volgde niet. We misten duidelijk snelheid. Omdat ik op de startgrid naar de achterste regionen werd verwezen en inhalen op deze omloop zo goed als onmogelijk is, kon ik niet beter doen dan een 21ste plaats. Ik wacht dus op betere tijden.”

“Ik begrijp de ontgoocheling van Denis, die zijn talent wil laten zien, maar men moet ook wat kunnen relativeren”, analyseert Marc Duez, coach van het RACB National Team. “We weten dat de BoP voor de derde meeting zal worden herbekeken. De eerste twee weekends werden afgewerkt op heel bochtige omloopen. De volgende meeting heeft half mei plaats op de Nürburgring. Ik ben er van overtuigd dat de Audi RS 3 LMS er beter voor de dag zal komen en dat Denis voorin zal kunnen meedraaien.”